Guregh (Çoban köpeği) yiyeceği ulaştırıldı

Guregh çiftliği

Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Dernek Başkanı Yunus Emre Kılıç, Gureğh çiftliğinde hayatın durduğunu ve hayvanların yiyeceğini kalmadığı paylaşımına duyarsız kalmadı ve hayvanlar için çiftçilere mama götürdü.

Yoğun kar ve tipinin etkili olduğu Şanlıurfa’da birçok kırsal mahallede yollar ulaşıma kapandı. Karaköprü ilçesine bağlı Akziyaret Mahallesi de kardan nasibini alan yerler arasında yer alıyor. Köy yolunun kapalı olması nedeniyle Guregh cinsi köpekleri için yiyecek alamadığını söyleyen Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Dernek Başkanı Yunus Emre Kılıç, Vali Erin, Başkan Beyazgül ve Büyükşehir Belediyesini etiketleyerek mama için destek istemişti. Başkan Kılıç’ın bu çağrısına duyarsız kalmayan ekipler 10 çuval mama götürerek hayvanlar için destek oldu.

Çobanların sadık dostu, güçlü ve iri cüsseleriyle bilinen "Guregh" cinsi köpekler, son yıllarda ülke genelinde düzenlenen festival ve yarışmalarda aldıkları ödüllerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Dernek Başkanı Yunus Emre Kılıç, "Guregh" cinsi köpekler, her platformda boy göstermeye çalışıyor. 

Başkan Kılıç, mama desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Ne olmuştu?
Başkan Kılıç sosyal medya paylaşımında, “Şanlıurfa Gureğh Çiftliğinde Hayat Durdu. Köy Yolu Kapandı Gureğhlerin Yiyecekleri Kalmadı Yardımınızı Bekliyoruz Başkanım.”

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar