Şanlıurfa’da Nevroz kutlamaları ne zaman?


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, 2022 yılı Nevroz'unun ne zaman kutlanacağını açıkladı.

“Bu yıl Şimdi kazanma zamanı” sloganıyla gerçekleştirilecek olan Nevroz'a ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP Urfa İl Eşbşakanı Ziya Çalışkan, "Her yıl Nevroz ile barış ve özgürlük mücadelesini daha da yükseltiyoruz" dedi. 2022 yılı Nevroz'unun barış, kardeşlik ve özgürlüklere vesile olmasını dileyen Çalışkan, "Bu yılda Urfa halkaları Nevroz'u büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Nevroz’u bu yıl 20 Martta kutlayacağız. Dehak'tan Nemrut'tan bu yana diktatörlerin sonunu biliyoruz. İbrahim’i yakmak isteyen ateş gül bahçesine dönüştü. Katliam yapan diktatörler tarihe karıştı ve yok oldu. Demirci Kawa'nın yaktığı ateş Çağdaş Kawalarla özgürlüğe dönüştü. 20 Martta kardeşlik ve barış için alanlardayız. Barış talebimizi, özgürlük talebimizi Nevroz ateşiyle gürleştirerek yükselteceğiz" dedi.

HDP'li vekil Ayşe Sürücü ise, "Nevroz Dehaklara karşı Demirci Kawaların direnişidir. Nevroz barış ve özgürlüktür. Nevroz yeniden doğuştur. 19 Martta Suruç'ta ilk ateşi yakacağız. 20 Martta Urfa' da Nevroz'u binlerle kutlayacağız. 21 Mart'ta ise Viranşehir'de kutlayacağız. Her 3 gün içinde başta kadınlar olmak üzere herkesi zılgıtları, kıyafetleriyle alanlara Nevroz'u kutlamaya çağırıyoruz" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar