Bozova, Hilvan ve Karaköprü için sevindiren gelişme


DSİ GAP 15. Bölge müdürlüğü Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım 1.ünite şebekeler, pompa istasyonları, ana kanallar ve sifonlara ait çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve ilk suyun 23 Nisan’da deneme amaçlı verileceğini duyurdu.

Bozova Pompaj sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite kapsamında 102.000 metre basınçlı borulu şebekeyle birlikte bu alan 109 bin 580 dekara ulaştı. Bu doğrultuda 10 bin kişiye istihdam ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor. DSİ GAP 15. Bölge müdürlüğü çalışmaların sona gelindiğini deneme amaçlı olarak 23 Nisan’da ilk suyun verileceğini açıkladı.

DSİ GAP 15. Bölge tarafından yapılan yazılı açıklamada;

“Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım 1.Ünite Şebekeler, Pompa İstasyonları, Ana Kanallar ve Sifonlara ait çalışmalarda işin sonuna gelinmiş olup 23 Nisan tarihi itibari ile yükleme-deneme testi için su verilecektir.

Bozovalı, Hilvanlı ve Karaköprülü çiftçilerimize hayırlı olsun...

Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1.Ünite Yapım İşi ile Bozova-Hilvan-Karaköprü sınırları içinde kalan 109 bin 580 Dekar arazi modern tarım yöntemleri ile sulanması ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı hedeflenmektedir.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar