Biçerdöver ücretleri belli oldu


Şanlıurfa Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu, 2022 yılı biçerdöver biçim ücretlerini açıkladı. Dekar başına belirlenen biçim ücretleri, yağmurlama ve damlama sulama alanlarında 60 TL, karık tapa ve salma sulama alanlarında 70 TL, kuru tarım alanlarında 40 TL olarak açıklandı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpolu’nuın çağrısı üzerine Şanlıurfa Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu Başkanı Hikmet İpar başkanlığında toplanan koordinasyon kurulu 2022 yılı biçerdöver biçim ücretlerini açıkladı.

Yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedeli: 60 TL /DEKAR

Karık tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedeli: 70 TL / DEKAR

Nohut biçim bedeli: 50 TL/DEKAR

Mercimek biçim bedeli: 55 TL /DEKAR

Kuru tarım alanlarında biçim bedeli: 40 TL olup, traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara %10 eklenecektir.

Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Buğday ) 600 TL/Römork (1 tonluk)

Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Buğday) 900 TL/Römork (2 Tonluk)

Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Arpa) 550 TL/Römork (1 tonluk)

Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Arpa) 800 TL/Römork (2 tonluk)

Traktör arkası saman toplama bedeli: 400 TL/ Römork, olarak karara bağlanmıştır.

“ Biçim ücretleri için ortak karar aldık”
Alınan karar hakkında konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, “2022 yılı biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi için ilçe başkanlarımızla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve biçercilerle yapmış olduğumuz toplantı neticesinde ortak karar aldık. Biçim ücretlerini belirlerken hem çiftçimizi hem de biçercileri mağdur etmemek için çaba sarf ettik. Yağmurlama ve damlama sulama dönüm başı 60 lira, Karık tapa ve salma sulama 70 lira, Biçerdöver arkası römork 2 tonluk 900 lira, arpa 2 tonluk 800 lira olarak kararlaştırdık. Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“Eksik projeler bir an önce tamamlanmalı”
Şanlıurfa’da 9 milyon dönüm arazini olduğun altını çizen Başkan Eyyüpoğlu, “ Şanlıurfa tarım kenti deyim yerindeyse taşı toprağı altın değerinde. Şanlıurfa’mızda 9 milyon dönüm arazimiz var. 4 milyon 500 bin dönümü devlet tarafından sulanıyor. 2 milyon 500 bin dönümü çiftçiler kendi imkânlarıyla suluyorlar. 2 milyon dönüm ise kurak. Elektriğin, girdi maliyetlerin ne kadar pahalı olduğu malum buna rağmen çiftçilerimiz yine sulama yapmaya çalışıyorlar. 2 milyon dönüm araziye ise bir damla su bile iletilmiyor. 2 milyon dönüm araziden 2 yıldır bir kilo ürün elde edilmedi. Girdi maliyetlerin yüksek olduğu bu süreçte çiftçilerimiz ekimini yaptı fakat kuraklıktan dolayı hasat edemeyecek. Kimi sürdü, kimi de hayvanlarını otlattı. Devlet büyüklerimize buradan sesleniyorum! Bir an önce eksik ve yarım kalan projeler tamamlanıp susuz arazilerin suya kavuşturulması gerekiyor. Aksi takdirde çiftçilerimiz gelecek yıl büyük sıkıntılar yaşayacak. Genel başkanımız Şemsi Bayraktar’la görüştük sorunları rapor halinde ilettik. Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanlığımıza, milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum. Eksik projeler tamamlanmalı. Güneş Enerji Sistemleri ( GES ) kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar