Bozova'da Doğa Yürüyüşü


Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ve Urfadosk Spor Kulübü ortaklaşa Kurtuluş savaşının Anadoluya yayılmasında ilk adım olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıldönümünde ülkemizin birlik ve beraberliği doğrultusunda Ulusal Mücadelenin kıvılcımı olarak sahip çıktığımız günü unutmama, unutturmama adına bir doğa yürüyüşü düzenlendi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Dağcılık İl temsilcisi Candan Özen: "19 Mayıs 2016 Perşembe günü beş kişilik grupla Şanlıurfa merkezde başlayan etkinlikte ilk molayı Bozova Atatürk barajında verdik. Burada seyir tepesinde barajın yapım aşamasında vefat eden işçiler anısına yapılan anıtı ziyaret edip ve barajın kendine has doğal manzarası seyrettik.Barajdan ayrılan grubumuz Adıyaman yol üstünde Yeniköy mahallesi civarında bulunan İnbaşı mağaralarına yürüyüşe geçti. Roma döneminden kalan İnbaşı mağaralarının günümüze kalan kalıntılarının güzelliği ve kayadan çıkan suyun gücü karşısında hayranlığımız arttı.Buradaki mahallede tanıştığımız ailelerle sohbet ettik. Üçüncü durağımız bize göre "Saklı Cennet" Kaptaş piknik alanı oldu.Suyun canlandırdığı alanda doğada değişik bitki ve hayvan türleriyle karşılaştık. Piknik yapan ailelerin güzel ikramlarından sonra bu alandan ayrılarak Adıyaman yolu üzerindeki köprüyü geçerek barajın arkasında kalan ve insanların piknik amaçlı kullandıkları halk arasında "Şelale" olarak bilinen yeri ve orada akan suyun kaynağını yeniden keşfettik. Sabah 08.00 da başlayan yolculuğumuz aynı gün saat 17.30'da sona erdi. 19 Mayıs’ın 97. yıldönümünü hatırlatmak amacıyla düzenlenen gezi ve yürüyüşe katılan duyarlı arkadaşlarımıza ve bizleri her zaman desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü spor şube müdürü Murat ÖNEN'e ve il müdürü v. Hakan KEŞKÜŞ'e teşekkür ederiz,"dedi.

 Bozova'da Doğa Yürüyüşü

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Hakan KEŞKÜŞ, dağcılık il temsilcimiz candan özen ve ekibine bu zorlu tırmanıştan, azminden dolayı buradan teşekkür ediyorum. dağcılık ilimizde yeni gelişen spor branşlarından birtanesi ve hatırı sayılır bir kitleye sahip. Bizlerin ilk amacı ilimizde yeni gelişen spor branşını katılımını arttırarak tabana yayıp her yaştan hemşerimizi bu spor branşına adepte etmek. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi bütün spor branşlarını tabana yayıp spor faaliyetlerindeki katılımı her branşta yükseltmektir. ben buradan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve şahsım adına Dağcılık İl Temsilcisi olan Candan ÖZEN kardeşimi ve ekibine teşekkür ediyorum. Başarılının devamını diliyorum. dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar