Bozova'da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bozova Kaymakamlığı'nın çağrısı üzerine demokrasi nöbetine ikinci gece de devam eden binlerce Bozovalı vatandaşlar Bozova merkezdeki camileri  doldurup yatsı namazı kıldı.


Yatsı Namazı ardından Bozova Meydanı'nda ilçe müftü vekilinin kıldırdığı cenaze namazına Bozovalılar iştirak etti. Demokrasi şehitleri için duaların okunduğu namazın ardından Kaymakam Hidayet SARI öncülüğündeki grup kortej oluşturarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru demokrasi yürüyüşü yaptı. Kısa bir süre sonra Bozova Sanayi Caddesi'nde yürüyüşe tekrar geçen grup Bozova Ak Parti İlçe Başkanlığı'na kadar yürüdü.
Yürüyüş esnasına milli irade, devlet, hükümet ve Sayın Cumhurbaşkanımız lehine ve darbeciler aleyhine sloganlar atıldı.

Kaymakam SARI, gruba demokratik tepkilerini gösterdikleri ve sivil iradenin yanında durdukları için teşekkür eden bir konuşma yaptı.. Türkiye’nin darbeler dönemini çoktan geride bıraktığına dikkat çeken Kaymakam Sarı “Bu darbe girişimine sizlerle birlikte sonuna kadar direneceğiz. Halk iradesinin üstünde hiçbir irade tanımıyoruz. Sizler istedikçe, sizler var oldukça biz burada görev yapmaya devam edeceğiz” dedi. Kalabalık grupla birlikte Kaymakamımız ve kurum amirleri sabahın ilk saatlerine kadar İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tuttu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar