Bozova’da boğulma vakalarına çözüm getirilsin!


Urfa Değişim Gazetesi haberine göre, Havaların ısınmasıyla birlikte Şanlıurfa’da boğulma vakaları artmaya başladı. Yüzme havuzlarının yeterli olmadığı kentte baraj göletine ve sulama kanalına giren gençler boğulma riski ile karşılaşıyor. Saadet Partisi Bozova İlçe Başkanı İsmail Ercan, boğulmalar dikkat çekmek için sosyal medyada #BozovadaCanlarBoğuluyor çalışması başlattı.

Dün Bozova’da Çatak mesire alanında suya giren aynı aileden baba ve kızı boğularak hayatını kaybederken oğlu ise ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor. İlçe genelinde her ay boğulmaların yaşandığını belirten Saadet Partisi Bozova İlçe Başkanı İsmail Ercan, bu konuya dikkat çekmek için sosyal medya hesaplarında BozovadaCanlarBoğuluyor çalışması başlattı. Bu etiket altında onlarca kişi destek mesajı attı.

Ercan son paylaşımında, “#BozovadaCanlarBoğuluyor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çatak dinlenme tesislerin de suda boğulmalar oluyor neden sessiz kalınıyor çözüm bulunmuyor” diyerek tepki gösterdi.

BOĞULMA VAKALARINA KARŞI ACİLEN TEDBİRLER ALINMALIDIR

Yine Bozova’da sevilen simalardan Su Ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, etiket paylaşımına şu sözlerle destek verdi: “#BozovadaCanlarBoğuluyor Bozova ilçesi Çatak, Yaslıca Mahallelerimizin turizme kattığı değer tartışılmaz. Boğulma vakalarına karşı acilen tedbirler alınmalıdır. Cankurtaranlar istihdam edilmelidir. Kıyı can güvenliği sağlanılmalı, kapalı havuzlar açılmalıdır. Her hafta sonu güzide ilçemiz Bozova'nın boğulma vakalarıyla anılmasını ve zihinleri bulandırmasını istemiyor ve benimsemiyoruz. Bir can kurtarmak, bir aile kurtarmaktır. Bir canın kurtulmasına vesile olmanın verdiği bahtiyarlığı bir düşünün. Bozova ilçemizde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yarı Olimpik Yüzme Havuzları gerekirse yazın hafta sonu açık tutulmalı insanların yüzmeleri için oraya yönlendirilmeli boğulma vakalarının önünü geçilmelidir. Bozova ilçesinde Atatürk Baraj Gölünde hemen hemen her hafta sonu boğulma vakaları meydana geliyor. Baraj da yüzmek tehlikeli ve yasak olmasına rağmen, oraya cankurtaran istihdam edilmesi canlara verdiğiniz değeri gösterir. Bozova ilçesi Çatak tesislerine giriş giriş ücretli. İnsanlar orada dinlenirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait havuzlar orada kapalı. Havuzlar açılmalı, sayısı artırılmalı tedbirler alınmalıdır. Bozova ilçesinde Baraj Gölünde 3-4 aylığına yoğunluğun olduğu hafta sonlarında deniz polisi, botuyla beraber orada görevlendirilmeli canlar kurtarılmalıdır. Bugün iki kişi boğuldu. Devlet, millet için vardır.”

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Gerek su ürünleri mühendisi hakan beye gerekse ilçe başkanı İsmail Ercan beye canı gönülden katılıyorum. Bahsedilen tedbirler alınması yönünde ilçedeki yetkililer bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. Bu güzide ilçemizin yanlız ve kendi kaderiyle baş başa bırakılmamalı aksi taktirde boğulma olayların ailelerin ve ilçe halkı üzerinde büyük acılı izler bırakacaktır.

    YanıtlaSil