Bozova Belediye Eş Başkanları Halfeti’de

Bozova Belediye Eş Başkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan Halfeti Belediyesi tarafından Halfeti'de düzenlenen Kültür Şölenine Bozova Belediye Eş Başkanları katıldı.

4 Nisan Parkı’nda yapılan etkinliğe Halfeti Belediyesi eş başkanları Mustafa Bayram ile Ayşe Durmuş, Bozova Belediyesi eş başkanları Fatma Doğan ve Zeynel Taş, HDP ve DBP yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Programa dair hazırlıkların tamamlanmasıyla etkinlik demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına durulan saygı duruşu ile başladı.

Programda ilk olarak Mardin yöresine ait halk oyunlarının oynayan folklor ekibi sahne aldı. Ardından sahneye çıkarak halkı selamlayan Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram, burada yaptığı konuşmasında 15 Temmuz günü girişilen askeri darbeye dikkat çekerek, askeri darbenin sivil bir darbeye dönüştüğünü ve tüm darbelerde olduğu bir bu darbenin bir kez daha yöneliminin Kürtler üzerine döndüğünü söyledi. Bayram, HDP’li seçilmişler ve Öcalan’ın her defasında Kürt sorunu çözümsüz bırakıldığında ve demokrasi inşa edilmediğinde Türkiye’de sürekli olarak darbelerin yaşanacağına dönük uyarılarda bulunduğunu dile getirdi. Türkiye’de biran önce demokrasinin hakim kılınması temennilerini paylaşan Bayram, Özgür Gündem Gazetesi’ne dönük kapatma ve çalışanlarına darp ile yapılan gözaltıyı kınadı. Özgür Gündem’in onlarca kez kapatıldığını, onlarca çalışanının katledildiğini ve binasının bombalanarak sesinin kısılmaya çalışıldığını söyleyen Bayram, “Bunlar ile başarılı oldunuz mu?” sorusunu sorarak, “Ne yaptıysanız Özgür Basın’ın sesini kısamadınız. Özgür Basın her zaman ezilen, sömürülen ve yok sayılanların sesi oldu. Sadece Kürterin değil. Her zaman gerçekleri ve doğruları yazdılar. Biz de Özgür Gündem ve Özgür Basına sahip çıkmak zorundayız” dedi.


Etkinlik kapsamında sahneye davet edilerek burada kısa bir konuşa yapan Bozova Belediyesi Eş Başkanı Fatma Doğan da yoğun bir süreçten geçildiğini belirterek, demokrasiyi hedef alan hem askeri olsun hem sivil olsun darbelere karşı olduklarını dile getirdi. Askeri darbe girişimi sonrası sivil darbeye dönüştürülerek sürdürülen darbe mekaniği ile Öcalan’a karşı uygulanan tecrit politikası ve Kürt halkına karşı yönelimin arttığını belirten Doğan, Urfa halkının tüm yönelimlere karşı alanlarda olduğunu ve sesini her zamanki gibi gür bir şekilde yükselttiğini ifade etti. Kongreya Jinen Azad (KJA) tarafından “Önderliğime, Toprağıma ve Özgürlüğüme sahip çıkıyorum” şiarıyla başlatılan kampanyaya değinen Doğan, 6 ay sürecek olan ve yaklaşık 2 ay eylem ve etkinlikler ile geçeçecek olan kampanyaya herkesi destek vermeye ve sahip çıkmaya çağırdı. Doğan, “Aydınlık bir gelecek ve Kürdistan’ın geleceğini herkesin desteğine ihtiyacımız var. Önderliğimiz tecrit içinde tecrit politikasına maruz kalmaktadır. Bir buçuk yıldır kendisinin sağlık ve güvenliğine ilişkin herhangi bir haber alamıyoruz ve bilgimiz yok. Kürt halkı 40 yıllık mücadele geçmişiyle büyük kazanımlar elde etti. Kürt halkı ileriye dönük de sürekli olarak mücadelesini yükselterek, halk olmaktan gelen haklarını elde edene kadar mücadelesini yükseltecektir” dedi.


Yapılan konuşmanın ardından program Komîna Denge Mezopotamya korosunun sahne almasıyla devam etti. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı etkinlikte söylenen şarkılar eşliğinde halk doyasıya halay çekti. Kadın ve çocukların yoğunlukta olduğu etkinlik gece geç saatlere kadar devam ederken, program kapsamında Komîna Denge Mezopotamya bünyesinde yer alan çok sayıda sanatçı sahne alarak, şarkılarını seslendirdi. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar