Bozova’da (Taziye Evi) ÇATOM’lar yapılıyor

Bozova Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, ilçede çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kayyum Göker ilçenin birçok mahallesinde Taziye evi çalışmalarının startını verdi.
Bozova Belediyesi tarafından Bozova merkezde yer alan Fevzi Çakmak ve Yeşilova Mahallelerinde 1.016.000.00  TL ile 5 Eylül’de ihalesi yapılan Çok Amaçlı Toplantı Salonu (Taziye Evi) 3 Kasım itibariyle inşaatına başlandı. Her iki taziye evinin 120 günde tamamlanması bekleniyor. Ayrıca Taziye Evlerinin fiziki gerçekleşme oranı %30 olarak açıklanırken, gerçekleşme oranın %20 olduğu belirtildi.
7 Köyde Taziye Evinin ihalesi yapıldı
Bozova Belediyesi tarafından 7 kırsal Mahallede  yapılacak olan taziye evleri için 30 Kasım’da ihale yapılarak sözleşme aşamasına geldi. Yapılacak olan ihalede Hacılar, Sızan, Saluc, Sığırcık, Türkmenören,  Budaklı, Sağırlı, Soğukkuyu- Mülkören, Karapınar köylerine taziye evi yapılması planlanıyor.
Bozova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “2017’nin ikinci ayında 6 ayında 7 adet, 2018’in ilk 6 ayında 7 adet olmak üzere toplamda 14 adet taziye evinin ihalesi yapılarak yapım aşamasına getirilmiştir.” denildi.
Bozova Belediyesi ilk etapta Gerdek, Taşan, Umutlu, İncirli, Ortatepe, Boztepe ve Kabacık Mahallerinde Taziye evleri yapılacak.
Valilik Yukop Başkanlığı tarafından ikinci etapta Baltaş, Akmağara, Argıncık ve Üçdirek Mahallerinde Taziye evlerinin yapımı yapılacak.
Bozova Belediyesi Taziyesi kolisi dağıtıyor

Bozova Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak taziyesi olan ailelere dağıtılmak üzere 3 kilo çay, 15 kilo şeker ve 1000 bardak sudan oluşan kolileri taziye evlerine dağıtmaya başladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar