Şanlıurfa'ya 36 Katrilyon yatırım yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Cumhurbaşkanı Şanlıurfa'ya 36 Katrilyon yatırımın yapıldığını söyledi.
Şanlıurfa’da yapılan yatırımlardan da bahseden Erdoğan, “Yapılan yatırımlar içerisinde Şanlıurfa’ya ayrılan para 36 katrilyonu buldu. Bu parayla Şanlıurfa’nın sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olduk. Her alandaki eksiklik ve sorunlarını çözmenin gayretinde olduk. 14'ü hastane 81 tesisten en iyi standartlarda hizmet alınmasını temin ettik. Ceylanpınar'a yeni devlet hastaneleri yapıyoruz. Sağlıkta bir devrim olarak gördüğüm şehir hastaneleri Şanlıurfa'da inşa edilecek. Firmadan kaynaklı sıkıntılardan gecikti. Son bir şans daha verdik. Eften püften sebepler oylamasına izin vermeyiz. 
2021 yılında Urfalı kardeşlerimize bu hizmeti uzlaştıramazlarsa biz başımızın çaresine bakar bu işi hallederiz. Şu ana kadar 10 bin 550 konutu sahiplerine teslim ettik. 3 bin konutun inşası sürüyor. Biz göreve geldiğimizde 29 kilometre bölünmüş yol vardı. 540 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 9 ayrı yol projesinin inşaatı sürüyor. Nissibi Köprüsü gereken görkemli bir eser. Bu eserle iftihar ediyorum. Mersin, Osmaniye ve Gaziantep üzerinden Urfa'ya uzanan hızlı tren inşası sürüyor. Gaziantep Urfa proje ihalesine yakında çıkılıyor. GAP Havalimanı 23 bin yolcu ağırlıyordu. 833 bin yolcuya çıktı.” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar