300 Koyun projesi için bakın ne dedi

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği İzzet Çiftçi, artan et fiyatı ile ilgili tepkisini dile getirerek, “Hayvancılık yerlerde sürünüyor, siz kendi kafanıza göre proje yapıyorsunuz. Bundan vazgeçin. 300 koyun projesi dediniz, bu tam fiyasko.” dedi.

Son zamanlarda canlı hayvan sayısında azalma olması et fiyatını yükseltirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba buna çözüm olarak 300 koyun projesini önermişti. Ancak 300 koyun projesi vatandaşları sevindirirken, daha sonra buna bazı şartların konulması daha az kişinin bu projeden yaralanmasına neden olurken, vatandaşların umudu da kalmamıştı. Et fiyatının yükselmesi vatandaşlar ve kasap esnafları tarafından tepkilere neden olurken, İzzet Çiftçi bu projenin tam bir fiyasko olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği İzzet Çiftçi tarafından bu konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
Buradan Tarım Bakanlığı ve yetkili belediyeyi uyarıyorum. Tarım ve hayvancılık yerde sürünüyor. Siz kendi kafanıza göre proje yapmaktan vazgeçin. 300 koyun dediniz, tam fiyasko. Besi organize dediniz 100 milyon harcandı, fiyasko. Et kombine dediniz fiyasko. Yeni hayvan pazarı yaptınız fiyasko. Genç çiftçi dediniz yandaş aldı, hepsini satıyor. Şimdi onların peşine düştünüz, parayı geri almaya çalışıyorsunuz. Ben borsa kuracağım, ben hayvan pazarını güzel yapacağım söylemleri… Beton istemiyoruz, hayvancılık yapacak küçükbaş besi organize istiyoruz. Az olsun, öz olsun. Liyakatli, gerçek besici hayvancılık yapana verin. Bize, çiftçiye, besiciye, yöneticilere danışmadan bu iş olmaz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar