“300 Koyun Projesi” Başvurularında yarın son gün!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) yetiştiricilere verilecek 300 başa kadar küçükbaş hayvan için yapılacak olan başvurularda yarın (2 Mart Cuma) son gün.

Koyun sayısı ve et üretiminde artış sağlamak amacıyla başlatılan “300 Koyun Projesi” kapsamında sözleşmeli üretim modeline başvurular devam ediyor. Başvurular, TİGEM'in internet sitesinden (www.tigem.gov.tr) 2 Mart Cuma gününe kadar devam edecek.
Projeye müracaat eden yetiştiriciler tarafından Akkaraman, Morkaraman, Merinos, İvesi, Karayaka, Hemşin, Eşme koyunu, Halep keçisi ve kıl keçisi tercih edilebiliyor. Başvuru sahipleri en fazla 3 ırk tercihinde bulunabiliyor. Yerli ırk küçükbaş hayvanlar yurt içinden, diğerlerinin Türkiye'den karşılanamayan kısmı yurt dışından getirilecek. Proje kapsamındaki koyunlardan doğan kuzular için TİGEM tarafından alım garantisi verilecek.

TİGEM tarafından yapılan açıklamada, fiyatlar ve alım kriterlerinin, hayvanların bir yıl sonra doğum yapacağı göz önüne alınarak daha sonra açıklanacağı belirtildi. Fiyat tespitinde yetiştiricinin zarar etmeyeceği bir fiyatın baz alınacağı bildirildi. Üretici başına 300 küçükbaşa kadar hayvanın verileceği projeyle 500 bin anaç hayvan temin edilmesi planlanıyor.

Projeyle 8. yılın sonunda küçükbaş dişi sayısının ilave 5 milyon başa ulaşması ve yaklaşık 3 milyon 250 bin baş erkek kesimiyle 52 bin 300 ton et üretimi hedefleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar