Bozova'da haşere ve sinekle etkin mücadele

Bozova Belediyesi, kış ayının sonundan itibaren ara vermeden devam ettirdiği ilaçlama çalışmaları kapsamında haşere ve sinekle etkin mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan tüm bölgelerde çalışmalarını, titizlikle yürütüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, ilçede ve kırsalda haşere ve sinek popülasyonunu gelişmesini önlemek amacıyla yabancı otların bulunduğu noktalar, su birikintileri, lağımlar, köprü altları ve bahçeler de sürekli ilaçlama yaparak çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan rögarlar, dereler, kullanılmayan su depoları, çöp konteynerleri ve su giderleri ile benzeri alanlarda çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de etkin bir şekilde sinek ve haşere ile mücadele etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İlaçlama Birimi ekipleri, haşere ve sinekle mücadele çalışmaları kapsamında bahar aylarının gelmesiyle ortaya çıkan yabancı otlarla ilgili de çalışma başlattı. Ekipler, boş arazilerde çıkan yabancı otların temizlenmesi için de ilaçlama çalışmalarını program dahilinde sürdürüyor.

Bazı köylerde  ilaçlama yapılmıyor iddası
Öte yandan Bozova Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü bazı kırsal mahallerde ilaçlama çalışmalarını nadir yaptığı görüldü. Özellikle Akmağara, Denizbacı ve Büyükhan Mahallerinde ilaçlama çalışmalarının az olması vatandaşların tepkisine neden oluyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar