Bozova'da sağlıksız ve eski borular değişti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Bozova’daki altyapı çalışmaları kapsamında özellikle halkın temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşması için hat yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar sırasında mevcut hatlardan gelen çamurlar Büyükşehir’in uygulamalarında ne derece haklı olduğunu gözler önüne serdi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa genelinde yürüttüğü altyapı çalışmaları ve projeleri ile hizmet atağını sürdürüyor. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Bozova ilçesinde başlattığı altyapı hizmetleri kapsamında yıllardır ilçe halkının asbestli, paslı metal borulardan gelen içme suyunu kullanımına bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla son vererek vatandaşlara artık sağlıklı ve temiz su temini sağlıyor.

Yaklaşık 40 yıldan bu yana ilçenin kullandığı asbest borulardan kurtulduklarını dile getiren ilçe halkı “Bizler yıllardır bu borulardan su içiyorduk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ŞUSKİ sayesinde artık temiz su içiyoruz” diye konuştular.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Bozova’da bugüne kadar yapmış olduğu altyapı hizmetleri kapsamında 22 bin 650 metre kanalizasyon, 3 bin 600 metre yağmur suyu drenaj, 16 bin 317 metre içme suyu ve 40 adet sondaj faaliyeti sağlamasının yanı sıra Bozova atık su arıtma tesisini de halkın hizmetine sundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar