Sade Yağ'a dış güçler müdahale etti

24 Haziran seçim çalışmasını gece gündüz demeden sürdüren İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya Şanlıurfa merkezde tarihi çarşı esnafları ile bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın tarihi iş yerlerinin yer aldığı Aşağı Çarşı, Gümrük Han olarak bilinen mekanlarda bulunan iş yerlerini ve esnafları ziyaret eden İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya hem esnafın sorunlarını dinledi, hem de mecliste olduklarında nelerin değişeceği konusunda esnafa bilgi verdi. Destek istedi.

İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya'yı Gümrük Han esnafını ziyareti esnasında tüm Türkiye'de herkes tarafından bilinen Urfa'ya özgü Sade Yağ imalatı yapıp satan çarşı esnafı bir vatandaş tarafından iş yerinde çay içmeye davet etti.

Gümrük Han girişinde sade yağ işi ile uğraşan Mance Sade Yağ'ın sahibi Nurettin Mance isimli esnafın çay davetini geri çevirmeyen İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya çay eşliğinde sohbet edilirken sade yağın kilosunu sordu. İşletme sahibi yağın kilosunun 55 TL'ye yükseldiğini söyleyince, Zuhal Akyol Çiftkaya kilosunun çok pahalı olduğunu neden pahalandığını sorunca, iş yeri önünde Zuhal Akyol Çiftkaya'yı bekleyen başka bir esnaf "Sayın vekilim, soğan 6 lira, domates 5 lira, dış güçler müdahale edince sade yağ da 55 lira oldu. Hani hükümet bahanesinde hep söylüyor ya yani herşeyimize olduğu gibi buna da, yani Sade Yağ'a dış güçler müdahale etti." diye söyleyince herkes kahkahaya boğuldu.

İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya daha sonra Oduncular Pazarı esnaflarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında, bir esnaf "Eğer AK Partiden geliyorsanız. Hiç uğramayın bizden AK Partiye oy yok" söyledi. Zuhal Akyol Çftkaya'nın İYİ Parti adayı olduğunu fark eden esnaf özür diledi ve İYİ Parti'yi destekleyeceğinin sözünü verdi.
Oduncular pazarı esnafları artan maliyet ve zamlardan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini, halen bir kooperatiflerinin olmadığını, kimsenin sahip çıkmadığını söyleyerek, kendilerine daha geniş bir alanda yer tahsisi istedikleri halde, yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin yardımcı olmadıklarını savundular.  İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya'dan destek istediler. Aday, Çiftkaya esnaftan 24 Haziran için desteklerini talep ederek, kendilerini meclise, Meral Akşener'i de cumhurbaşkanı yapmaları halinde bu sorunu çözeceklerinin sözünü verdi.

Şanlıurfa'da Aşağı Çarşı ve Gümrük Han esnafları, Oduncular pazarı esnafları ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İYİ Parti Şanlıurfa Miletvekili Zuhal Akyol Çiftkaya "Vatandaşlarımız İYİ Parti Genel Başkanı sayın bize inansınlar, bize güvensinler, Allahın izini ile 24 Haziran da vatandaşlarımız yüzlerini güneşe dönecek ve bu 16 yıllık zulme son verecek İYİ Parti ile iyi günlerle tanışacak" dedi

Yorum Gönder

0 Yorumlar