Anadolu’dan bize kalanlar resim sergisi açıldı


Şanlıurfalı sanat eğitimcisi Mehmet Yücel'in 6. Kişisel sergisi olan Anadolu'dan Bize Kalanlar isimli resim sergisi geniş katılımlı bir izleyici kitlesiyle açıldı.
Sergi açılışını, Ak Parti 27. Dönem Milletvekili Adayı Güler Kama İzol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, yazarlar, ressamlar ve eğitimcilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış sırasında büyükşehir belediyesi genel sekreteri Abdulkadir Açar yaptığı açıklamada, Sanatın toplum için gerekli olduğunu, toplumların gelişiminin ancak sanatla gerçekleşebileceğini söyledi. Ak Parti 27. Dönem milletvekili adayı Güler Kama İzol ise, sanatın ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğini ancak sanat yoluyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabileceğini ifade etti. Sergi yer alan eserleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Özçınar da resimlerin özgün bir dile sahip olduğunu, Anadolu'nun çeşitli dönemlere ait imgelerin soyutlanarak işlenmesinin sanatsal yönden resimlere farklı bir etki kattığını ifade etti.

 Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı Yücel, sergide genel anlamda Anadolu’dan günümüze kadar gelen kültürel bazı değerlerin soyutlanarak işlendiğini, konu itibariyle Anadolu’da yaşanmış hikayelerin, kültürel açıdan değer gören inanç sembollerinin, dövmelerin, yöresel giysilerde kullanılan bitkisel motiflerin işlendiğini söyledi. Yücel, resimlerin plastik anlamda renk ve sembollerin çarpıcı renkler kullanılarak ön plana çıkarıldığını bu nedenle sanatta modern anlayışın hakim olduğunu belirtti. Tüm katılımcılara teşekkür eden sanatçı Yücel, pazar gününe kadar açık kalacak olan serginin sıra dışı bir sergi olduğunu bu nedenle sanatseverlerin izlemesi gereken bir sergi olduğunu söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar