Bozova kanoda madalyaları silip süpürdü

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesi tarafından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'nda hem kızlar hem de erkekler kategorisinde 13 madalya kazanarak takım halinde Türkiye üçüncüsü olmanın gururunu yaşıyor.
Kano Federasyonu başkanlığınca Eskişehir de yapılan 7 ilden 12 kulüpten 140 sporcunun katıldığı Olimpik Umutlar Kano yarışlarında 3 tane birincilik, 2 tane ikincilik, 8 tane üçüncülük olmak üzere toplam 13 madalya alarak takım halinde de kızlarda ikinci erkeklerde üçüncü oldular.

Mini Minik Erkeklerde Ali Kemal Sarar K1 1000 ve 500 metrelerde Türkiye Birincisi, 200 metrede ise Türkiye Üçüncüsü oldu. Minik Kızlarda Melisa Güneş K1 1000, 500 ve 200 metrelerde Türkiye Şampiyonu oldu. C1 Minik Erkeklerde Berhan Avcı 1000 ve 200 metrelerde Türkiye İkincisi, 500 metrede Türkiye Birincisi oldu. Elif Durmazoglu Mini Minikler K1 1000 metre Türkiye İkincisi, 500 ve 200 metrelerde Türkiye Üçüncüsü oldu. Gamze Akgün Mini Minik K1 1000 metrede Türkiye Üçüncüsü oldu. Alınan madalyalar sonunda Mini Minik Kızlarda Takımımız Türkiye İkincisi, Mini Minik Erkeklere takimimiz Türkiye üçüncüsü oldu.

Bozova Belediye başkan vekili Zekeriya Göker yaptığı açıklamada, "Kano takımımızda şu anda 100 civarında sporcumuz var. Kısa sürede yürüttüğümüz çalışmalarla ciddi başarılar elde ettik. 2017 yılının mayıs ayında başladığımız bu sporda, geçen yıl çocuklarımız bireysel kategoride 2 Türkiye üçüncülüğü, takım olarak da yine üçüncülük elde ettik. Bu yıl da katıldığımız yarışmalarda sporcularımız bireysel olarak Türkiye dereceleri kazandı. Son olarak ise çocuklarımız 13 madalya ile ilçeye döndü. İlk defa bir spor dalında Bozovalı çocuklar bu kadar başarı elde etti, hepsinin alnından öpüyorum. Eminim bu çocuklarımız ileride çok daha büyük başarılara imza atacaktır." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Ilce Müdürü Nesih Çiftçi konu ile ilgili olarak "Gençlerimize imkan verildiğinde neler yapılacağının açık göstergesi olan bu tablo için, öncelikle her daim gençlerin yanında olan Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn Zekeriya Göker' e gençler adına şükranlarımızı sunuyorum. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü çalışanları adına müdürümüz Sn Hakan Keşküş’e, İlçemizde Kano sporunun geliştirilmesine yardımcı olan Kano Federasyonu Başkanı Sn. Alper Cavit Kabakçi’ya, İlçemizde sporun yaygınlaştırılması ve geniş kitlelere ulaştırılması için her zaman kurumsal imkanları ile yanımızda olan Ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Hamza Yarbuglubaş'a, Bozova Kaymakamlığı ve diğer resmi kurumlara, Bozova Belediyesi çalışanlarına, İlçemizde faal olan 75.Yil MTAL GSK ve Bozova GSK Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine, STK temsilcilerine, emektar antrenörlerimize, Kano İl Temsilcisi Murat Zeki Güçlü ve 75.Yıl MTAL Müdürümüz Ali Çelik hocamıza, bu sevinç ve gururu bizlere yaşatan kendileri küçük ama yürekleri çok büyük olan sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ederim" dedi.










Yorum Gönder

0 Yorumlar