Yazar, pamuk fiyatlarını gündeme taşıdı

Şanlıurfa’nın tarım alanındaki her soruna çözüm odaklı yaklaşan ve sorunları gündeme getiren çiftçi ve CHP 27. Dönem Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Yazar, pamuk fiyatlarını gündeme taşıdı.

Şanlıurfa’nın tarım alanındaki her soruna çözüm odaklı yaklaşan ve sorunları gündeme getiren çiftçi ve CHP 27. Dönem Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Yazar, pamuk fiyatlarını gündeme taşıdı.


Sorunları gündeme taşıyarak, çözüm arayışında olan ve bu yönüyle halkın sevgisi ve takdirini kazanan Yazar, pamuk fiyatlarının düşük olmasını gündeme taşıyarak, çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Pamuk fiyatlarının düşük olmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını dile getiren Yazar,“Pamuk fiyatları, uluslararası politikaya göre belirleniyor ve kilogram fiyatının en düşük 4,5 lira olması gerekirken, Şanlıurfa’daki fabrikalar pamuğu 3 liraya alıyor. Burada çiftçilerin emeğine göz dikiliyor. Çiftçilerimiz çok ciddi anlamda mağdur oluyor. Burada ciddi bir rant dönüyor ve derhal bunun önleminin alınması lazım” diye konuştu.

Gübre mazot ve diğer girdi fiyatlarının yüzde 200 zamlandığını sözlerine ekleyen Yazar, buna karşılık ürün fiyatlarının düştüğünü kaydetti. Maliyetin arttığını, gelirin azaldığına dikkat çeken Yazar, “Gübrede yüzde 200 zam yaptılar, sonra yüzde 10 indirim yaptılar. Bu, çiftçilerin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Her zamlanmış ama nedense ürünler para etmiyor. Pamuğun kilosunu 3 liradan alıyorlar, çiftçi bu durumda kendini nasıl kurtarsın? Yetkilerden bir an önce bu rantın önüne geçmelerini bekliyoruz. Çiftçilerimiz çok zor durumda ve artık hiç kimse üretim yapmak istemiyor” dedi.

Yükselen maliyet karşısında pamuk ekim alanının her yıl azaldığını da belirten Yazar, “çiftçiler her sene zarar ediyor. Hal böyle olunca, 5 sene öncesiyle kıyaslandığında pamuk üretim miktarının ciddi anlamda düştüğünü göreceksiniz. Çiftçi bir kazanç elde edemeyince neden üretim yapsın ki? Bu şekilde devam ederse birkaç yıla kalmaz bütün araziler nadasa bırakılır” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar