Yazar, tek tip giyim sorununa el attı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde serbest kıyafet uygulamasına rağmen, bazı okul yöneticilerinin tek tip giyim istediği öğrenilirken, CHP Şanlıurfa 27. dönem milletvekili adayı Mahmut Yazar, ilçe kaymakamı Zekeriya Göker ile görüşerek, bu sorunu kökten çözdü. Yazar, ailelerin bu konuda çok şikayet ettiğini ve ailelerin bu sorununa çözüm bulduklarını söyledi.
Bozova ilçesinde bazı okul yöneticilerinin kanuna rağmen tek tip kıyafette ısrarcı olması, aileleri zor durumda bıraktı. Aileler, bu sorununu Yazar’a ileterek, çözüm bulunmasını istedi. CHP Şanlıurfa 27. dönem milletvekili adayı ve Büyükşehir belediye başkan adaylığı için ismi geçen Mahmut Yazar, bahsi geçen okula giderek, ilçe kaymakamı Zekeriya Göker ile birlikte incelemelerde bulundu. 
Tek tip kıyafet sorununun ortadan kaldırılması için kaymakamla görüşen Yazar, “Okullarda serbest kıyafet uygulaması olmasına rağmen, bazı okul yöneticileri ısrarla tek tip giyim istiyor. Bu istedikleri kıyafet tek bir mağazada satılıyor ve pantolon ile tişört 200 liraya satılıyor. Burada ciddi bir art niyet gördük, aileler de bize ulaşarak, bu anlamda zorluk yaşadıklarını söyledi. Okul yöneticisinin istediği bu kıyafeti alamayan öğrenciler okula alınmıyormuş, aileler bize ulaşarak bu sorunlarına çözüm bulmamızı istedi. Biz de kaymakam beye sorunu ilettik” dedi.

Kaymakam Göker ile birlikte okul yöneticileriyle görüşen Yazar, bu uygulamanın derhal sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine ilçe kaymakamı talimat vererek, bundan sonra öğrencilerin istediği kıyafetle okula gelebileceğini söyledi.

Burada bir açıklama yapan Yazar, “bugün ilçemizin bir sorununu kökten hallettiğimiz için mutluyuz. Ailelerimiz artık rahatça çocuklarını okula gönderebilecekler. Ailelerimizin içi rahat olsun, biz her zaman onların yanındayız. Sorunlarını çözmek için buradayız” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar