Vekil Sürücü onlarca kişinin öldüğü Suruç yolunu sordu

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa –Suruç Yolu arasında yaşanan kazaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu.
Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü
Şanlıurfa ile Suruç arasındaki yolda ortalama 200 yakın vatandaşın hayattınız kaybettiğini vurgulayan Milletvekili Ayşe Sürücü neden yolun yapılmadığını ve gerekli önlemlerin alınmadığını Ulaştırma Bakanı’na sordu.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Meclise gönderdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Basına yansıyan haberlere göre, Urfa’nın Suruç ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan işçilerin taşındığı servis minibüsü ile Yağışlı Mahallesi'nde eğitim gören öğrencilerin taşındığı servis minibüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda, ismi öğrenilemeyen sürücülerinin kontrolünden çıkarak, minibüsler kafa kafaya çarpışmıştır. Kaza sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralanmıştır.

Ekiplerin müdahalesiyle araçlardan çıkarılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılmıştır. Yöre halkının ve o bölgede çalışan sağlık görevlilerin söylediklerine göre ayda ortalama 30-40 arası kaza olmaktadır. Meydana gelen bu kazalarda ise yılda ortalama 20-25 kişi hayatını kaybettiği ve yılda 200’e yakın vatandaşın yaralandığı belirtilmektedir.

Bu bağlamda;
  1. Yol yapmakla övünen iktidar, neden hala bu yolda meydana gelen kazalara ilişkin çözüm üretmemiştir? 

  2. Buzlanma sorunu olan Şanlıurfa-Suruç arasındaki yolda kış koşulları göz önünde bulundurularak neden önlem alınmamıştır? 

  3. Bahsi geçen yolun senelerdir çift yol olması gerektiğinin altı çizilmesine rağmen neden bakanlık yitip giden canları hiçe saymaktadır?” 

Yorum Gönder

0 Yorumlar