Engellilerden Serhat Erdem'e destek



Karaköprü'de yaşayan engelliler Bağımsız Aday Serhat Erdem'e destek olacaklarını belirterek, Serhat Erdem'e başarı diledi. Bağımsız Aday Serhat Erdem ile birlikte engelleri aşmak için seslendirdi.

Şanlıurfa Omurulik Felçlileri istihdamı Derneğine (SUOFİD) ziyarette bulunan Karaköprü Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serhat Erdem, Şanlıurfa'da engellilerin sorunlarının çözümü için yıllardır süregelen bir sarmal olduğunu belirtti. Erdem, "Bu sarmal içerisinde dönüp duran mevcut iktidar bir türlü engellileri çözemedi. Bizler bu engelleri engelli kardeşlerimizle birlikte ortak akılla çözeceğiz." dedi.

Sorunları engellilerin önderliğinde çözeceğiz

Şanlıurfa'nın genelinde engellilerin gerek erişebilirlik gerekse de temel haklar konusunda çok geride bırakıldığını belirten Serhat Erdem, "Engelli kardeşlerimiz bu ülkede yaklaşık yüzde 10 nüfusuna tekabül ediyor. Bizler diğer siyasiler gibi seçim zamanı gelip daha sonra unutmayacağız. Biz var olan sorunların çözümü için engelli kardeşlerimizin önderliğinde çalışacağız. Engellilerin sorunlarını engelliler bizden daha iyi bilir. On sorunların çözümü noktasında bize yol gösterecekler."diye konuştu.

Belediyeler yeteri kadar denetlenmiyor

"Ülkemiz, şehrimiz ve özelde de ilçemiz engellilerin yaşamını zorlaştıran her türlü engeli barındırıyor" diyen Erdem, "Karaköprü'de yollardan tutun da kaldırımlara kadar hatta camilere kadar hiçbir yer engellilere uygun yapılmamış. Bunun nedeni ise belediye yetkililerinin ihaleyi alan firmaları denetlememesidir. Bugün yapılan binalar da aynı durumdadır. Binanın girişlerindeki engelli rampalarına bakın resmen dağ yolu gibidir. Belediye bunun denetleseydi bu halde olmazdı." şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar