Pınarbaşı ve Mirkelam'dan Birecik açıklaması

Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, halktan teveccüh görmeyen, AK Parti'ye gösterilen ilgiyi hazmedemeyen bir grubun halkı provoke ettiğini belirterek, seçmenlerini sağ duyulu olmaya çağırdı.
Başkan Pınarbaşı, seçimlerin demokrasinin şöleni olduğunu, halkın tercihine herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, "Ben bir hukuk adamıyım. Bizler demokrasiyi içine sindirmiş insanlarız. Bu nedenle bize sonuna kadar destek veren Birecikli hemşerilerimden provokatörlere itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret ederken uyuşturucu aldığını tahmin ettikleri bir kişinin yanına gelerek kendisine ve AK Parti’ye hakaretlerde bulunduğunu belirten Başkan Pınarbaşı, Saadet Partisi adayı tarafından kışkırtılan bu kişinin maşa olarak kullanıldığını söyledi.

Seçmenlerinden sağ duyulu olmalarını isteyen Başkan Pınarbaşı, "Provokatörler iş başında. Biz cevabımızı 31 Mart'ta sandıkta AK Parti adayımız Mahmut Mirkelam'a belediye başkanlığını teslim ederek vereceğiz.Bunu içine sindiremeyenlere karşı dikkatli olun.Benim seçmenlerimizden ricam budur" diye konuştu.

AK Parti Birecik Belediye Başkan Adayı Mahmut Mirkelam ise, partisinin ilçe teşkilatında toplanan halka hitaben yaptığı konuşmada, "Bu memleketin geleceği ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Yaşanan olayla ilgili halka bilgi veren Mirkelam şunları kaydetti;
“Sayın başkan yanında şoförü ve koruması ile esnafı ziyaret ederken, uyuşturucu kullanan birisi yanına gelip küfür ediyor, hakaretler ediyor, tahrik ediyor. Daha sonra Saadet Partililier ellerinde sopalarla geliyorlar. Başkan beyin şoförüne kardeşinin dükkanının dağıtıldığı, linç edildiği bilgisi gelince o da bunu yapanların yanına gidiyor.Yani büyük bir tahrik söz konusu. Olay bundan ibarettir.”

Mirkelam, "Lider demek yöneten demektir, bütünleştiren demektir, çarpıştıran değildir. Kabadayılık, zorbalık, provoke bizim insanımıza yakışmaz ama zavallı bir insanı kışkırtıp, seçim çalışmalarına gölge düşürmeye çalışmak da siyasi ahlakla bağdaşmaz" diye konuştu.

Seçmenlerinden hiç kimsenin tahrikine, provakasyonlarına gelmemelerini isteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"İstediklerini yapsınlar, istediklerini desinler, 31 Mart gecesi biz burada olacağız. Bizler sağ duyulu ve sakin olacağız. Siyasi ahlakımız da bunu gerektirir.”

Halka, " 31 Mart günü bu provakatörlere gereken cevabı verecek miyiz?" diye soran Başkan adayı Mahmut Mirkelam, alkışlar arasında verilen "Evet" cevabına teşekkür ederek, " AK Parti ve AK Parti Belediye Başkan adayı kendine yakışanı yapacaktır. Araba taşlamak, tahrik etmek ayıptır günahtır.Bu memleket hepimizin.Dostça, kardeşçe, hoşgörü ve sağ duyulu bir seçim çalışması için biz yine üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar