Bozova kırsalında sel fıstık bahçelerine zarar verdi

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı kırsal mahallerinde bugün etkili olan yağışlar nedeniyle tarım arazileri ve fıstık bahçeleri büyük zarar gördü.
Bozova kırsalında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası birçok tarım arazisi sel nedeniyle zarar  gördü. Kurak tarım yönteminin uygulandığı Akmağara, 75.Yıl Mahallesi, Tavşanlı ve çevredeki birçok kırsal mahallede etkili olan sağanak yağış sonrası sel suları tarım arazilerinden ve fıstık bahçelerinden akarak tarlalarda derin yarıkların oluşmasına neden oldu.

Sel sularının taşıdığı taş ve kumullar ekinlerin ve fıstık bahçelerinden akarak tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu. Özellikle Akmağara Mahallesinde birleşen sel suları birçok fıstık bahçesinin zarar görmesine neden oldu. Mahalledeki dere yataklarının yetersiz kaldığı alanda sel suları tarım arazilerine geniş bir alana yayılarak ürünlere zarar verdi.

Sel suları nedeniyle Akmağara Mahallesinde yer alan Suruç ve Bozova ilçesini bağlayan karayolunun sel nedeniyle geçici olarak kapanmasına neden oldu.

Akmağara Mahallesinde sık sık yaşanan seller nedeniyle karayolundaki köprülerin yetersiz olması nedeniyle fıstık bahçelerinin zarar görmesine neden oluyor.

Bozova kırsalında etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan seller Akmağara Mahallesinde birleştikten sonra Denizbacı ve Büyükhan Mahallesini geçtikten sonra Taşbasan su havzasına dökülüyor.

Akmağara Mahallesi sakinleri yetkilere çağrıda bulunarak Suruç ve Bozova ilçesini birbirine bağlayan yolda bulunan köprünün temizlenerek su akışının daha iyi gitmesi için bakım yapmasını istediler.

Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre sağanak yağışların Perşembe gününe
Kadar Şanlıurfa genelinde yer yer etkili olması bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar