Fıstık ağaçları söküldü, yol ikiye bölündü

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan seller nedeniyle kırsal mahallelerde ağaçlar yerinden söküldü ve yol ikiye bölündü.
Bozova ilçesine bağlı Akmağara kırsal Mahallesinde etkili olan sağanak yağış sonrası tarım arazileri sel nedeniyle büyük zarar görürken aynı zamanda fıstık bahçeleri arasından geçen sel suları geçtiği noktalarda fıstık ağaçların sökülmesine neden oldu.







Akmağara Mahallesinde selin neden olduğu tahribat suların çekilmesiyle ortaya çıktı. Mahallede fıstık bahçeleri büyük zarar görürken aynı zamanda tarım arazilerinde yer alan arpa, buğday ve mercimek gibi ürünlere büyük oranda zarar gördü.

Fıstık bahçelerinin yüzeyinde bulunan toprak sel tarafından süpürülmesinden dolayı birçok ağaç yerinden sökülürken bazı fıstık ağaçları ise sadece gövdeleri dışarıda kaldı. Tarlalarda toprak kalmamasından dolayı kökleri dışarıda kalan ağaçlar kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Yol ikiye bölündü
Akmağara Mahallesi ile 75.Yıl Mahallesini birbirini bağlayan yolda tahliye menfezi olmaması nedeniyle sel suları yolu ikiye bölerek ulaşımın aksamasına neden oldu. Yaklaşık 1 ay önce yapılan yolda menfez konulmayan kısımda her yıl aynı manzaralar ortaya çıkıyor. Mahallelinin ısrarla yola tahliye menfezi koymasını isterken yetkililer bu duruma sessiz kalıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar