Aileler, 33 can için karanfil bıraktı


20 Temmuz 2015 tarihinde Amara Kültür Merkezinde DAİŞ’in canlı bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 kişinin yakınları bugün görülen 9’uncu duruşmanın ardından Amara Kültür Merkezini ve Suruç Belediyesini ziyaret etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezinde 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde bir araya gelenlere yönelik DAİŞ’in canlı bombalı saldırısında yaşamını yitiren 33 kişinin yakınları bugün patlamanın Urfa 5’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 9’uncu duruşmasının ardından patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi ile Suruç Belediyesini ziyaret etti. İlk olarak Amara Kültür Merkez’ine giden ailelere HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve Suruç Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çevik ile Abdullah Polat eşlik etti. Aileler kültür merkezinde bombanın patladığı yere karanfil bırakırken gözyaşlarına hâkim olamadı.


‘İdeallerinin takipçisi olacağız’
Patlamanın 33 can yoldaşlarını kendilerinden ayırdığını söyleyen Fethi Aydın,33 kişinin hayatını kaybettiğini ancak onların ideallerinin halen yaşadığını belirtti. Hayatını kaybeden 33 kişinin ideallerinin takipçisi olacaklarını aktaran Aydın, “Mahkemeyi takip etmekten geri durmayacağız. Patlama anına ilişkin 5 saatlik bir görüntü kaybı var. Deliller gizlenebilir ancak gerçekleri gizleyemeyecekler. Bu katiller bizlere hesap verecek” dedi.

Vekil ve Aileler Belediyeyi ziyaret etti
Patlamanın olduğu yerde anma etkinliği gerçekleştiren ve Karanfiller bıraka aileler daha sonra Suruç Belediye Başkanlığını ziyaret ettiler.
Suruç Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çevik ile Abdullah Polat’ı makamında ziyaret eden aileler seçimi kazanmalarından ötürü başkanları tebrik etti. Hayatını kaybeden 33 can düşüncelerini yaşatmak adına çalışmalar yürüttüklerini aktaran aileler, belediyeden bu noktada destek istedi. Eş Başkan Hatice Çevik ise hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşları unutmadıkları belirterek ziyaretten dolayı teşekkür etti her zaman ailelerin yanında olacaklarını vurguladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar