Barajda metrelerce ağ ele geçirildi


Bozova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Jandarma Bölük komutanlığı ortak çalışması ile Atatürk Baraj Gölünde yapılan kontrollerde yüzlerce metre uzunluğunda ağ gölden toplanarak imha edildi.

Av yasağının devam ettiği Bozova’da tüm uyarılara rağmen hala baraj gölünde kaçak yollarla avcılık yapanlara ve gölde sahipsiz bırakılan ağlara karşı mücadele  devam ediyor. Bozova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Jandarma Bölük komutanlığı ortak çalışmaları ile balıkların üreme döneminde denetimler sıkı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşların av yasağı süresince gerekli hassasiyetleri göstermesi konusunda uyarı yapıldı.

Bozova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bozova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz ve Jandarma Bölük komutanlığı ile Atatürk Baraj Gölünde yapılan koordineli Su Ürünleri denetiminde ele geçirilen misina ve balık avlama araçlarına el konulmuş olup ağlar yasal çerçevede imha edilmiştir.Balıkların oğul verip daha fazla çoğalması için 01.07.2019 tarihine kadar balık avlanmasının yasak olduğunu ve gece gündüz demeden denetimlerimizin devam edeceğini tekrar hatırlatıp gerekli hassasiyetin gösterilmesini vatandaşlarımızdan talep ediyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar