Çatak tesisleri sahipsiz kaldı!


Bozova’nın en işlek yerlerinden birisi olan Bozova çatak tesisleri bakımsızlık nedeniyle çimenler tamamen kurumuş ve etrafta oluşan çöpler nedeniyle turistler bölgeden soğumaya başladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmesi yapılan Bozova Çatak Mesire alanı bugünlerde pislikten geçilmiyor. Kaderine terk edilen mesire alanında çimenler tamamen kurumuş halde bulunuyor. Son yılların en yağışlı iklimi olmasına rağmen 1 aydan az bir sürede çimenlere gereken bakımın yapılmaması nedeniyle tamamen kurudu. Mesire alanına gelen vatandaşlar yetkililere seslenerek; “ Turizm açısından önemli bir noktada duran sosyal tesisin neden bu hale geldiğini yetkililere sormak lazım. Eski Başkan Nihat Çiftçi ve Eski Vali Azim Tuna buranın bir cazibesi merkezi olacağını dedi. Ancak bugün burada gördüklerimiz cazibe merkezinden çok uzakta bir izlenim veriyor” dediler.
2017 Şubat ayında bakım ve onarımı yapılan Bozova çatak sosyal tesisleri eski Başkan Nihat Çiftçi, Eski Vali Azim Tuna ve Milletvekili Mehmet Ali Cevheri birlikte açılışını gerçekleştirerek tesisin bir cazibe merkezi olacağını belirtmişlerdi.
Ancak yeni Büyükşehir yönetimi çatak tesislerini henüz gereken bakımı yapmadı. Turistik amaçlı giden vatandaşlar etrafta biriken çöpler nedeniyle rahatsız oluyor. Özellikle çimlerinde kurumuş olması ayrı bir soru işareti olarak duruyor.
Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Turizm açısından tesisin çok önemli olduğunu ve tüm Urfalıları piknik için tesislere davet etmişti. Eski Başkan’ın tesis yönelik açılışta yaptığı o konuşma: “. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Çatak Sosyal Tesisleri, 7 yıldır kaymakamlığımızın ve valiliğimizin gerçekleştirdiği proje idi. Biz yerel unsunlar olarak kendi tesislerimizi yaşatmasını bilmezsek, orayı bir yaşam kaynağı haline getiremezsek kamu yatırımları bazen istenilen performansı veremiyor. İşte bu tesis marinası, sahil düzenlemeleri, 600 metrekarelik alanı, havuz başı restoranı ile tümden bakım onarımdan geçirildi. Tüm amacımız hizmetlerin tamamen insan odaklı olmasına yönelik oldu. Bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Çatak Sosyal Tesisleri İnşallah Bozova'ya ve Şanlıurfa'ya bir vizyon olacak. Bir sosyal yaşam alanı olacak. Bu nedenle tüm Şanlıurfa halkını tesislerimize bekliyoruz" dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar