Doğru olanı savunmak

Öncelikle mübarek Ramazan ayında bütün okuyucularıma Hayırlı ramazanlar dilerim.

Şanlıurfa, her yönü ile mukaddes, kadim, Üstat bediüzzaman Hazretleri ise ‘ taşı ve toprağı ile mübarek bir şehirdir.’’ Demiştir. Mübarek şehrin tüm insanlarına sevgi ve muhabbetle…
Liyakat:  bir yere işinin ehli olanı başa getirmek demektir. Başarılı olana hak ettiğini tevdi etmektir.
Bütün devletlerde, milletlerde, tarihsellerde liyakat esas alınmalıdır. Ayakta durmanın, başarılı olmanın yolu buradan geçer.
Örnek verecek olursak 1299 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu, uyguladığı başarılı sistemler sayesinde zirve dönemini yaşamıştır. Ne zaman ki bu uygulamaları terk etmeye başladı, torpile ayrımcılığa başladı Osmanlı devleti Hasta adam tabiri ile karşı karşıya geldi.  Osmanlı Devletinin çöküşünü bu nedene bağlamak da yeterli değildir.
Sözü uzatmadan konunun özüne gelelim.
Harran Üniversitesi Şanlıurfa ne kadar kadim ise, Üniversitesi de bir o kadar kadimdir.
Bu kadim olan Üniversite de yanlış yapılan politikalardan dolayı bir türlü tamamlanamayan hoca kadrosu…
 Başarı endeksli değil birilerine yakın isen yerin var.
Sorunlar vardı da vardı.
Başarı sırasından tutun Vs. İyi olanı tebrik etmeyi unutamayız.
Geçenler de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Üniversiteye İstanbul’dan Prof. Dr. M. Sabri Çelik hocanın Rektör olarak atandığını duyduk. Hayırlı olsun.
Yeni rektörü pek tanımıyorum da sizin bildiğiniz kadar…
Rektör Beyin üniversitede yeni bir değişim havası yarattığını düşünüyorum. Başarı için mücadele eden herkese şükran ve minnet borçluyuz.
Rektör Bey, geçen günlerde yardımcılığına sosyal medyada, medyada çok görülemeyen makam-mevki hasleti olmayan bir şahıs getirildi. Şanlıurfalı, mütevazı, dürüst kişiliği ile bilinir.  Bu kişi Şanlıurfa Bozova ilçesinden Prof. Dr. Seyit Ahmet OYMAK.  Hocamız’’ tek derdim var mesele Urfa olunca neden memleketimize hizmet etmeyelim.’’ Diyor.
SAHİP ÇIKALIM..
Tartımızı hafif değil, ağır tartalım biraz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar