Futbolun Süperleri belli oldu

2018-2019 Spor Soto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun en iyilerinin ödüllendirildiği Futbolun Süperleri ödül töreni, İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Digiturk ortaklığında ikinci kez gerçekleştirilen Futbolun Süperleri ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, TFF Başkanvekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Fuat Guguloğlu, Ali Özdoğan, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, FIFA'ya Üye Federasyonlar Avrupa Direktörü Bjorn Vassallo, Digiturk ve BeIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly, kulüp başkan ve yöneticileri, teknik direktörler, futbolcular ile futbol ailesinin paydaşları katıldı.

Kayserispor deplasmanı dönüşü kazada hayatını kaybeden Aytemiz Alanyasporlu Josef Sural için yapılan saygı duruşu ile başlayan sezonun en iyilerinin onurlandırıldığı gecede Ruud Gullit, Marcel Desailly gibi ünlü isimler de yer aldı.

Hüsnü Güreli: beIN Sports ligimizin değerini çok önemli seviyeye taşıdı

TFF Başkanı Hüsnü Güreli, Futbolun Süperleri ödül töreninde bir konuşma yaptı. Başkan Güreli'nin konuşması şöyle:

"Türk futbolunun gurur gecesine hoş geldiniz. Öncelikle katılımları ile bizleri onurlandıran yabancı misafirlerimize teşekkür ediyorum. Futbolun Süperleri ödül törenini, çok değerli iş ortağımız Digiturk ile birlikte ikinci kez gerçekleştiriyoruz. Bu ödüller Süper Lig markasının uluslararası tanıtımı için çok önemli bir ihtiyaçtı. Bunu da uluslararası bir marka olan bEIN SPORTS sağladı, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Digiturk, aralıksız 18 yıldır çözüm ortağımız olarak bugüne dek kulüplerimizin hep yanında oldu. BEIN MEDIA GROUP, iki yıl önce ülkemize çok önemli bir yatırımda bulundu. Digiturk'ü satın aldı ve ligimizin değerini çok önemli bir seviyeye taşıdı. Bu yatırım Türk futbolunun gücüne güç kattı. Bu sayede Avrupa'nın en büyük altıncı futbol ekonomisi haline gelmemizi sağladı ve bunu da sürdürüyoruz. BEIN MEDIA'nın desteği sadece parasal değerlerle sınırlı kalmadı. Kendilerinin evrensel spor yayıncılığındaki tecrübelerini ve kalitelerini de ülkemize getirdiler. Bu nedenle, sevgili dostum Sayın Yousef Al-Obaidly'e şahsında BeIN Sports'a Türk futboluna her anlamda kattıkları artı değer için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde kısa bir süre önce göreve başlayan uluslararası spor yayıncılığının deneyimli ismi Sayın Saad Al Hudaifi'ye de önce yeni görevinde başarılar diliyorum, Türk sporuna yapacağı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

2018-19 sezonunu futbolumuzun sembol isimlerinden Lefter Küçükandonyadis'in anısına oynuyoruz. Şimdi bu gece sezonun en iyilerini taçlandırma zamanı. Tabi bu arada çok kısa bir süre önce Türk futbolunun efsanelerinden, Fenerbahçe'nin değerli futbolcusu, Türk futboluna ve basketboluna çok önemli hizmetler eden sevgili Can Bartu ağabeyimizi de rahmetle anıyoruz, Allah rahmet eylesin diyoruz, mekanı cennet olsun. Birkaç gün önce vefat eden Alanyaspor'un futbolcusu Josef Sural'ı da saygıyla anıyoruz.

Geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz bu törende ödül alacak herkesi canı gönülden kutluyorum. beIN SPORTS ile beraberliğimizin ve iş ortaklığımızın çok daha uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum.

Ayrıca Türk futbolunda sportmence rekabetin daima sürmesini ve kalan haftaların birlik ve beraberliğimize yakışır şekilde, Fair Play ruhuyla tamamlanmasını diliyorum. Tüm kulüp başkanlarından ve yöneticilerinden bu kalan dört hafta içinde birlik ve beraberliğimizi devam ettirecek biçimde sporda sevgi anlayışının geçerli olacağı söylemlerde bulunmalarını tavsiye ediyorum, mesajlarında dostluk, birlik ve beraberliğimizin korunması konusunda hassas ve dikkatli olmalarını rica ediyorum. Tüm katılımcılara ve bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Mehmet Kasapoğlu: Futbol camiasını bir araya getiren TFF ve beIN SPORTS'a teşekkür ediyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da konuşmasında, "Böyle güzide bir toplulukla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu akşam, Türk futbolunun marka değerine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız güzel bir organizasyona şahitlik ediyoruz. Futbolumuzun tüm paydaşlarının bir araya gelerek oluşturduğu bu tablonun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle, futbol camiamızın bütün paydaşlarını bir araya getiren Türkiye Futbol Federasyonu'na ve beIN Sports'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türk futbolunun bugünlere gelmesinde payı olan, bizlere futbolu sevdiren bütün futbol emektarlarına da bu vesileyle buradan şükranlarımı ifade ediyorum. beIN Grubu sporun markalaşması ve pazarlanması konusunda dünya çapında başarıları olan bir kurumdur. Türk futbolunun markalaşması, marka değerinin arttırılması konusunda en önemli adım futbolumuzun tüm paydaşlarının bakış açılarını değiştirmeleri olacaktır. Başta federasyonumuz ve kulüplerimiz idari, mali ve sportif açıdan kurumsallaşıp, üretken hale dönüşmelidir. Böylece Türk futbolunun hak ettiği marka değerine ulaşacağına inanıyorum. Biz bakanlık olarak bu yöndeki tüm çalışmaların destekçisi olacağız" dedi.

Yousef Al-Obaidly: Başarıyı ve cesareti taçlandırıyoruz

Digiturk ve BeIN MEDIA Group CEO'su Yousef Al-Obaidly yaptığı konuşmada, "TFF ile birlikte düzenlediğimiz ödül törenimizde sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bu harika geceye katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Geçen yıl gördüğümüz yoğun ilgiden aldığımız güçle bu geceyi gerçekleştiriyoruz. bEIN MEDIA GROUP olarak Spor Toto Süper Lig'ini ve bu geceyi 105 ülkede yayınlamaktan onur duyuyoruz. Futbolcuların, teknik adamların cesaretini ve başarısını taçlandırırken tutkuyla bağlı oldukları renkleri destekleyerek bu eşsiz sporu güzelleştiren futbol ailesinin tüm paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Bu gece oyuncuların ve teknik direktörlerin gecesi. Sadece kazananlar değil hepiniz Türk futbolunu inanılmaz bir mücadele haline getiriyorsunuz ve buna katkıda bulunuyorsunuz. Bu önemli törendeki varlığınız, bir aile olmamızı sağlıyor ve Türk futbolunu başarılara taşımamıza katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Yılın Süperleri Ödülleri

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Şansal Büyüka, Bünyamin Bozgeyik, Alpay Özalan, Ali Gültiken, Tugay Kerimoğlu ve Güntekin Onay'dan oluşan özel jüri, Spor Toto Süper Lig takımlarının oyuncuları ve halk oylaması sonucunda 2018-2019 sezonuna damga vuran isimler belirlendi.

Futbolun Süperleri gecesinde verilen 2018-2019 sezonu en iyileri ödülleri şöyle:
Yılın Süper Kalecisi: Mert Günok (Medipol Başakşehir)
Yılın Süper Defans Oyuncusu: Aleksandreu Epureanu (Medipol Başakşehir)
Yılın Süper Orta Saha Oyuncusu: Edin Visca (Medipol Başakşehir)
Yılın Süper Forvet Oyuncusu: Burak Yılmaz (Beşiktaş)
Yılın Süper Futbolcusu: Edin Visca (Medipol Başakşehir)
Yılın Süper Teknik Direktörü: Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir)
Yılın Süper Golü: Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)
Yılın Süper Fair-Play'i: Fuat Çapa (Eskişehirspor)
Yılın Yükselen Yıldızı: Dorukhan Toköz (Beşiktaş)
Yılın Süper Türk Temsilcisi: Cengiz Ünder (AS Roma)

Yılın Süper 11'i: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Gönül (Beşiktaş), Domagoj Vida (Beşiktaş), Aleksandreu Epureanu (Medipol Başakşehir), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Edin Visca (Medipol Başakşehir), Adem Ljajic (Beşiktaş), Trezeguet (Kasımpaşa), Burak Yılmaz (Beşiktaş)

beIN SPORTS Özel Ödülü: Down Sendromlular Futsal A Milli Takımı

Sezon Özel Ödülü: Lefter Küçükandonyadis

Yorum Gönder

0 Yorumlar