Harran Ovası suyla buluştu


Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın Harran Ovası'ndaki bereketli topraklarına Atatürk Barajı'ndan yılın ilk suyu verilmeye başlandı.

DSİ Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Şanlıurfa ilimizin Harran ve yukarı Harran ovalarına sezonunun ilk suyunun verilmeye başlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, şunları kaydetti, “2019 yılı sulama mevsiminin açılmasıyla birlikte Harran Ovası'na su verilmeye başladık. Sulama ile Harran Ovası’nda yaklaşık 2 milyon dekar alan suyla buluşacaktır. Atatürk Barajı göl rezervuarından alınan su, her biri 26.5 kilometre uzunluğunda, 7.62 metre çapında ve toplamda 328 metreküp kapasiteli 2 tünel yardımı ile ana isale kanallarına, oradan da bu kanallar ile Mardin ve Harran regülatörlerine aktarılıyor”
Bölgenin kalkınması, vatandaşların refah seviyelerinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması, terör hadiselerinin azaltılması adına bölgenin makus talihini değiştirecek Güneydoğu Anadolu Projesi hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Aydın, sözlerinin devamında şunları aktarı, “GAP’ın en önemli illerinden biri de Şanlıurfa’dır. Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 2 milyon 657 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık.
Böylece çiftçilerimize yıllık 1,149 milyar TL zirai gelir artışı sağladık. Yakın bir gelecekte Şanlıurfa’yı ülkemizin ve Dünya’nın önemli bir gıda üretim üssü haline getirmek için sulama yatırımlarını gece gündüz devam ettiriyoruz” dedi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar