Pamuk desteklemeleri ödeniyor

31 Mayıs’ta başlayan pamuk destekleme ödemeleri bazı değişikliklerle birlikte başlıyor. Buna göre tüm çiftçiler destekleme miktarının yüzde 70’ini alırken, kalan yüzde 30 ise ileri bir tarihte ödenecek. Ödemeler TC kimlik numarası sırası olmadan yapılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, detaylı bilgi verdi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Pamuk desteklemesine ilişkin şu sözleri kaydetti; Ancak bu kez bazı değişikliklerin olduğunu kaydetti. Buna göre 2018 yılı pamuk desteklemeleri 31 Mayıs Cuma günü saat 18:00 itibariyle başlıyor. Ancak çiftçilerin hesabına alacağı destekleme parasının yüzde 70’i yatırılacak. Kalan yüzde 30 ise ileri bir tarihte ödenecek. Ödemenin bayram öncesine yetişebilmesi için ödemler TC kimlik numarası sırası olmadan aynı anda tüm çiftçilerin hesabına yatırılacak. Ayrıca Cumartesi günü Ziraat Bankası şubeleri hizmete devam ederken, Harran ve Akçakale İlçelerinde ise mobil şubeler ile destek verilecek.

Başkan Eyyüpoğlu; ilk etapta yüzde 70 ödenecek
Pamuk destekleme primleri bütün ilçelerde TC kimlik numarası sırası olmadan hesaplarına yatırılacaktır. Cumartesi günü tüm Ziraat Bankası şubeleri de açık olacak. Akçakale ve Harran'da ise mobil banka şubeleri ile ödemeler yapılacaktır.
Ödeme ise şöyle olacak;
1 - her çiftçimizin destekleme priminin yüzde 70'i yatırılacak. kalan yüzde 30'u ise ileri bir tarihte ödenecek.
2- TEDAŞ ve Sulama Birlik borçları kesilip kalan para çiftçinin hesabına aktarılacak.
Tüm çiftçilerimize duyurulur.” 

Yorum Gönder

0 Yorumlar