HDP Urfa’da değişim sinyalleri

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il ve ilçe örgütleri önümüzdeki aylarda kongreye gidiyor. Kongreye gidecek olan il örgütünün taze kan alacağı öğrenildi. Şanlıurfa il örgütü eşbaşkanlığı için HDP 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan’ın isminin geçtiği iddia edildi. Ziya Çalışkan 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin Şanlıurfa’da tarihi rekora imza atmasında önemli paya sahip olan bir isim olarak öne çıkıyor.

İl eşbaşkanlığı için Çalışkan ismi geçiyor
Eğitimci olan Ziya Çalışkan Milletvekili seçilmeden önce de il ve ilçelerde çeşitli görevler üstlenen tecrübeli bir isim. Çalışkan’ın il Eşbaşkanı seçilmesi durumunda Şanlıurfa’nın il ve ilçelerinde 31 Mart’ta kan kaybeden HDP’nin yeniden güç kazanacağı yorumları şimdiden yapılmaya başlandı. Bozova ve kent merkezinde özellikle HDP’yi ayağa kaldıran isim olan Çalışkan, kaybedilen belediyelerin kazanılması noktasında da büyük etki yapacak bir isim olarak çıkıyor.

Mevcut yönetimler değişecek mi?
Mevcut HDP İl yönetiminin seçimlerde aldığı ağır yenilginin ardından kongreye gidecek olan il ve ilçe yönetimlerinin yeniden ayağa kalkabilmesi için kongrede önemli isimlerin öne sürüleceği alınan bilgiler arasında. HDP’nin Şanlıurfa’da özellikle belediye kaybettiği ilçeler için ciddi bir çalışma içerisinde olduğu iddia ediliyor. Seçmen ise HDP’nin yeniden güçlü isimlerle ayağa kalkması için bekliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar