Bozova kanoda derece üstüne derece yapıyor


Bozova belediyesi ve kaymakamlığın ortak çalışması ile kurulan kano takımı Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda çeşitli kategorilerde madalyaları toplamayı başardı.

Türkiye Kano Federasyonu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışları Sarısungur Göleti’nde başladı. Yarışmalara Şanlıurfa'dan gençler de katıldı. Bozova Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker'in girişimleri ile kurulan kano ekibine Atatürk Barajı'nda eğitimler verildi. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan ekip kısa sürede eğitimlerden başarılı sonuçlar almaya başladı ve katıldıkları yarışmalardan madalya ile döndü.

Bozova kano takımı daha önce Eskişehir’de düzenlenen Durgunsu Kano yarışlarında aldıkları madalyalar ile tüm ülkede adlarından bahsettirdiler. 2 yıl gibi kısa bir sürede sürekli madalya kazanan gençler son günlerde devam eden kano yarışlarında çeşitli kategorilerde madalya kazanmaya hak kazandı.

Türkiye Kupası Durgunsu Kano Şampiyonasında, 17 ilden 29 takımın ve 300 sporcunun katıldığı yarışlarda; ilk gün 1000 metre yarışlarında 5 kategoride yetenekli sporcularımız 6 madalya aldı. 1000 mt K2 de Ali Kemal Sarar-Emrullah Demir ikilisi Türkiye 2. si oldu. 1000 mt Mini Minik Bayanlarda K1 de Elif Durmazoğlu Türkiye 1. olurken Şevval Bengisu Çiftçi Türkiye 3. oldu. 1000 mt Minik Erkekler C1 de Berhan Avcı Türkiye 3.sü olmayı başardı. Son olarak 1000 mt Minik Bayanlarda K1 de Zilan Yılmazer Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Yarışlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.  2 Temmuz Salı günü 500 metre, 3 Temmuz Çarşamba günü ise 200 metre yarışları gerçekleştirilecek.


Yorum Gönder

0 Yorumlar