Bozovalıların sıkça gittiği şelale çöple doldu (Video)

Vatandaşların üzerine düşen sorumluluğu yapmadığı ve yetkililerin temizlik çalışmalarında ilgisiz kaldığı şelalede pislik içinde piknik yapılıyor.
Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da vatandaşlar serinlemek için Atatürk Barajı ve şelalenin bulunduğu alanlara akın ediyor. Ancak vatandaşların piknik yaptığı bu alanlarda çöplerini yerinde bırakması çevre kirliliğine neden oluyor. Yetkililerin de birçok yeşil ve sulak alanlarda temizlik görevini üstlenmemeleri, çöp dağlarının oluşmasına neden oluyor.

Kötü kokular içerisinde piknik yapıyorlar
Şanlıurfa-Adıyaman yolun üzerinde bulunan şelale de en fazla kirletilen piknik alanlarından biri. Daha çok Şanlıurfalı ve Adıyamanlı vatandaşların serinlemek için piknik yaptığı şelalenin çevresinde çöp dağları oluştu. Her türlü atığın yerinde bırakıldığı ve çöplerin birikmesiyle çevreye kötü kokular bırakması bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Piknik yapan vatandaşların birçoğu şelalenin kirlenmesine sessiz kalırken, bazı vatandaşlar ise eline poşeti alarak çöpleri toplamaya çalıştı.

'Burası için gerekirse bir kampanya yürütelim'
Vatandaşların duyarlı davranmadığından dolayı şelalenin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren Ramazan Demirkan, "Şanlıurfalı ve Adıyamanlılar, serinlemek istediği zaman doğa harikası olan bu şelaleye geliyorlar. Ancak bu kadar güzel manzaranın çevresinin çöp dağlarına dönüşmesi bizi çok üzdü. Maalesef bu manzara memleketimize hiç yakışmıyor. Her ne kadar serinletici ve harika olan bu manzarayı gördüğümüzde seviniyorsak, şelalenin bu durumda olması bizi derinden üzüyor. Bu konuda Şanlıurfalı hemşehrilerimizden temiz bir çevre için duyarlılık bekliyoruz. Bu güzel manzaraya, doğaya zarar vermeyelim!Bu bölge hangi kurumun yetki alanına giriyorsa yetkililerin de buraya el atması gerekir. Burası için gerekirse bir kampanya yürütelim." dedi.  

'Şelalenin girişini kapatanların ne kadar haklı olduğunu gördük'
Vatandaşların piknik yaptıkları bu alanı korumadıklarını dile getiren Demirkan, "Daha önce şelalenin girişi taşlarla kapatıldı ama buraya gelmek isteyenler bu duruma tepki gösteriyordu. Ancak biz bu durumu gördüğümüzde yolu kapatanların haklı olduğunu gördük. Burada temizlik hizmeti göremiyoruz. En üzücü durum ise buradaki vatandaşları temizlik yapmaya davet ettik ama elini taşın altına koyan olmadı. Bir belediye buraya sadece üç kişi görevlendirse burası pırıl pırıl olur." şeklinde konuştu.  
Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar