Kent Konseyi’nde Saraç dönemi

Şanlıurfa'da Kent Konseyi seçimli genel kurulu Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurul gerginlikle başladı.

Adayların konuşması sonrası dilek-temenni konuşmalarının seçimden sonraya alınması gerginlik yarattı. Gerginlik üzerine divan, konuşmaları seçim öncesine aldı. İlk konuşmayı yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Urfanatik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tahir Gülebak, bazı eleştirilerde bulundu. Gülebak’a bağırdığı gerekçesiyle uyarısında bulunuluncaca ortalık bir anda gerildi. Gülebak ile STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ali Ferhat Türkmen arasında tartışma yaşandı.

Şanlıurfa Kent Konseyi seçimli genel kurulu toplantısı Şair Nabi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Kurulda yer almak için iki liste yarıştı. Seçimlerde toplam 187 kişi oy kullanırken Mehmet Akbaş 60 oy alırken, M. Adil Saraç ise 127 oy alarak başkan seçildi. Öte yandan yürütme kurulu listelerinde ise Mehmet Akbaş’ın listesi 64 oy alırken, M. Adil Saraç’ın yürütme kurulu listesi ise 125 oy alarak seçimi kazanan taraf oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar