Kışın yağmurdan yazın ise sulamadan kesiliyor


Şanlıurfa'da yağışın başlamasıyla birçok mahallede elektrikler kesiliyor. DEDAŞ yetkilileri ise sürekli kesintilerin nedeninin aşırı yüklenmeden kaynaklandığını belirtiyor. Ancak etkili olan yağmurun ilk damlalarıyla birçok mahallede yaşanan kesintilerin aşırı yüklenmeden kaynaklanmadığı görüldü.
Şanlıurfa'nın en önemli sorunlardan biri olan elektrik kesintileri bir türlü çözüm bulmuyor. Hem yazın hem de kışın yaşanan kesintiler vatandaşları mağdur ederken, bu durum çoğu zaman da tepkileri üzerine çekiyor. Havaların soğumaya başlamasıyla aynı çile de yaşanmaya başladı.

Alt yapı yetersiz
Birçok mahallede sürekli elektrikler kesilirken, vatandaşlar ise elektrik için alt yapının eksik olduğunu belirttiler. Mahallelerdeki nüfus sayısı her geçen gün hızla artarken, bu mahallelerdeki trafoların güçlendirilmemesi ve aynı trafolarla enerjinin verilmeye çalışması da tepki çeken konular arasında oluyor.

DEDAŞ eksiğini mi kapatıyor?
Birçok mahallede mevcut trafoların mahallelerdeki yükünü kaldıramazken, vatandaşlar sürekli trafoların ve alt yapının güçlendirilmesini talep ediyor. Ancak DEDAŞ mahalledeki yoğunluğa göre trafoları güçlendirmesi gerekirken, sorunun nedenini vatandaşlarda buluyor. DEDAŞ yetkilileri mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederken, sürekli yaşanan kesintilerin nedenlerinin aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtiyor.

İlk yağmurda trafo patladı; elektrikler kesildi
Şanlıurfa'da havaların soğumaya başlamasıyla elektrik kesintileri yine arttı. DEDAŞ tarafından kesintilerin nedeninin aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtilse de havaların aşırı derecede soğumadığından dolayı soba ve klima henüz kullanılmıyor. Bu durumda elektrik de normal seyrinde kullanılıyor. Ancak yağmurun etkili olmasıyla birçok mahallede yine elektrikler kesildi, trafolar patladı. Yetkililerden kesintilerin nedeninin aşırı yüklenme olduğu yanıtını vatandaşlar inandırıcı bulmuyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, elektriğin alt yapısında kışa hazırlığın yapılmadığını ve trafoların yağmura dayanmadığını ifade ettiler. 

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar