Pamuk çiftçisinin sorunları meclise taşındı

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Denizli Ziraat Oda Başkanları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek pamuk çiftçisinin sorunlarını yetkili mercilere iletti.

Ankara temasları sırasında bir çok isimle görüşen Şanlıurfa Ziraat Oda başkanı ilk etapta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı akabinde CHP Şanlıurfa Milletvekilli Aziz Aydınlık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Ahmet Eşreffakıbaba, Zemzem GülenderAçanal, Ahmet Akay MHP Şanlıurfa Milletvekilli İbrahim Özyavuz’u ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşüp Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını aktardı.

“2 Milyon 700 Dönüm ekili pamuk tarlası var”
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını birinci ağızdan yetkililere ilettik.

Eyyüpoğlu konuşmasına şöyle devam etti. “Bütün Ziraat Oda başkanları olarak özelikle pamuk ekilen bölgelerin başkanlarıyla beraber Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’la görüştük sonra milletvekilleriyle görüştük ardından Tarım ve Orman Bakanı ile görüştük sorunlarımızı bir bire birinci ağızdan illettik. Özelikle pamuk desteklemesinin artırılması ve 3 yılın kotanın 4 yılla çıkarılması sorununu söyledik. Geçen yıl aşırı yağışlardan dolayı çiftçiler buğday ekmedi onun için 2 milyon 700 dönüm ekili pamuk arazisi var. 3 yıl sorunu 4 yılla çıkmasa çiftçiler zor durumda kalacak. Girdiler artı. Tohum kara borsaya çıkmış durumda” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar