Yaylak Mezat’ı acil düzen istiyor


Yaylak Mahallesinin kalbi konumundaki Yaylak Pazarı düzenlemenin düzgün yapılmaması nedeniyle Cumartesi günleri Pazar yerinde sağlıklı olmayan bir ortam oluşuyor.

Tarım ve ticaret bakımından Bozova ekonomisinin öncüsü olan Yaylakta Cumartesi günleri kurulan Yaylak Mezat’ında acil yer düzenlemesine ihtiyaç duyuyor.  Mahallesi Sakinleri yetkililere çağrıda bulunarak, “Gıda, hayvan ve sebze iççice girmiş durumdadır. 0 gün tüm ana ve ara caddeler kapalıdır. Evlerin bahçeleri izinsiz araç parkına dönüşmüştür. Esnaf dükkânlarının düzensiz işgal edilmesinden dolayı kan kusmaktadır. Sayın yetkililerimiz Yaylak çok da masraflı olmayacak ufak tefek rötuşlarla hallolabilecek bir ilgi beklemektedir. Saygılarımla.” dedi.

Pazar yerinde gıda ürünleri, sebze ürünleri ve hayvanların bir arada olması nedeniyle sağlık açısından tehlike arz ediyor. Yaylak Pazarında yapılacak yeni düzenlemeler ile hayvan yerleri ve gıda ürünlerinin ayrı bölümlere satışının yapılması ile bu sağlıksız ortamın önüne geçilmesi gerekiyor.

Özellikle Yaylak Pazarında otopark yerinin olmaması nedeniyle mahallede araçlar gelişi güzel park ediliyor. Parkların düzensiz yapılması nedeniyle trafikte sıkışıklığın meydana gelmesine neden oluyor.
Mahalle sakinleri Gıda, Sebze ve Hayvan satış bölümlerinin ayrı yerlerde düzenlenmesini istiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar