Hilvanlı genç bir ilke imza attı

Hilvan'da büyükbaş doğumu sezaryenle yapıldı

Daha önce Hilvan’da yapılan ancak başarısızlıkla sonuçlanan sezeryanla doğumu yaptıran Mehmet Paç, sağlıklı bir buzağı ile ineğin sahibini sevindirdi. Sezeryanla doğum hakkında konuşan Mehmet Paç, şunları söyledi; vatandaşlarımız bundan korkmasınlar” dedi.

Daha önce yapıldı, başarısızlık yaşandı
Daha öncede Hilvan’da sezeryanla doğum yapıldığını ancak başarısızlıkla sonuçlandığını belirten veteriner Hekim Mehmet Paç, “Daha önce yapılanlar var, çoğu sezaryen ya da rumenatomi sonucu yaşayamamışlar. Halkta bu yüzden bu gibi operasyonlara sıcak bakmıyor. Bu durumda hayvanı ve yavrusunu kurtarmak için zorla kabul ettirmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Bir çok faydası var
Sezeryanla doğumun faydasının olduğunu söyleyen Paç, “Faydası şu şekilde, doğum esnasında buzağı büyük ise hayvan zorlanacaksa ve yavru çıkamazsa bu yola başvurulur. Bu yola başvurmak mecburi oluyor. Aksi takdirde yavru da annesi de ölebilir. Bu ne bizim ne de hayvan sahibinin istediği bir durumdur. Bu yüzden en büyük faydası tabi ki anne ve yavruyu kurtarmaktı” diye konuştu.

Hiçbir zararı yok
Sezeryan doğumunun herhangi bir zararı olmadığını belirten Paç, “Zararı yok çünkü onun ve yavrusunun sağlığı için böyle bir operasyon yapılıyor. Sonra gerekli antibiyotik ve pansumanla hayvan eskisi gibi sağlığına devam ediyor. Gerekli bütün tedaviler yapıldığında normal hale dönüyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar