HDP'li Öcek yenilginin nedeni açıkladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hilvan ve Eyyübiye Belediye Eşbaşkan aday adayı Mahmut Öcek
Seçimlerde çatının HDP seçmeniyle barışamadığını ve yanında görmek istemediğini söyleyen Öcek, Saadet Partisi Çatısında yer alan bütün partiler ve adayları HDP’yi oylarına rağmen yanlarında istemedi. Sadece bir oy deposu olarak gördüler. Kimse kusura bakmasın HDP seçmeni bu ucuz oyunlara pabuç bırakacak bir seçmen değildir. Buna rağmen HDP verdiği sözü tuttu. Ve çatıda yer aldı. Çünkü HDP sözünü yiyecek bir parti değildir” dedi.

31 Mart seçiminde alınan ağır mağlubiyeti değerlendiren Mahmut Öcek Şunları söyledi;
Hilvan’dan aday adaylık müracaatımızı yaptık. Ama Hilvan’da yapılan halk oylamalarında mevcut aday gösterilen ismi ön plana çıktı ve kendisinin ismi açıklandı. Daha sonra Eyyübiye ile ilgili ismimiz HDP’nin adayı olarak açıklandı. Çatı ile ilgili bir gündem oluştu. Partimizden değil de maalesef Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklanan arkadaşımız HDP’den ismi geçenleri hiçbirisinin Saadet Partisinin İl Başkanı ‘HDP ile isminin anılanların adaylığını kabul etmiyoruz’ dedi. Bizi ve tabanımızı üzen asıl olay bu oldu.

O ortamı değerlendiremedilerBizi üzen taraf ‘HDP’yi istemiyoruz’ demeleriydi. HDP’nin oylarına rağmen bu cümlelerin sarf edilmesi bizi ve tabanımızı üzmüştü. Eyyübiye ile ilgili de aday gösterilseydik; biz HDP’nin tabanından gelecek bütün oylara hakimdik. Biz bu oylarımızı alacağımıza inanıyorduk. Arap kesiminden de ciddi bir oy alacaktık. Bununla ilgili de maalesef ne büyükşehir belediye başkan adayı ne de Saadet Partisinin il başkanı bunu değerlendirebildi.

Kuşkularını ben gayet iyi biliyorumSaadet Partisi’nin İl Başkanının kuşkularını ben gayet iyi biliyorum. Kendisinin maalesef ondan daha fazla oy alacak insanların aday gösterilmemesi çabası içerisine girdi. Varsa yoksa otel sahiplerinin desteklediği adayları, onların güzel makamlarda basın açıklamaları yapmaları için bu adaylar gösterildi. Gerçekten taban tarafından sevilen ve oy sahibi olan hiçbir insan aday gösterilmedi.

Kendisine ulaşmasına rağmen yapmadıBen kendim bu kişi ile hiç görüşmedim. Çünkü benim partimin il başkanı değildir. Benim bunlardan hiçbir talebim olmadı. Ben sadece bu konuda kendi partimin eşbaşkanları ile görüştüm. Eğer bugün Eyyübiye’de yanlış giden bir siyaset varsa; vebalinin kimin boynunda olduğunu Eyyübiye halkı çok iyi biliyor.

HDP’nin diğer ilçeleri kaybetmesine neden oldu
Urfa genelinde yüzde 30’larda oya sahip olan bir siyasi partinin görmezden gelinmesi hezşmetin sebebidir. Saadet Partisi’nin diğer ilçelerden de aday göstermesi HDP’nin o ilçeleri de kaybetmesine neden oldu. Tamamen çatı adayının kaybı HDP’nin tanınmamasında kaynaklandı. HDP verdiği sözleri her zaman yerine getirmiştir. Göürşmeler yapıldığında bu desteği vereceğini söyledi ve bu lafının arkasında durdu. HDP sözünün eri bir partidir.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar