O öğretmen Urfa’ya gelmeden görevden alındı



Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü  geçtiğimiz günlerde Cizre'de öğrencilerine tacizde bulunduğu iddiasıyla Şanlıurfa'ya atanan öğretmenin meclise taşımıştı.
Söz konusu öğretmen Şanlıurfa’ya gelmeden görevden alındı.


İşte Vekil Sürücü’nün meclise verdiği o soru önergesi;
“Aşağıdaki sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Şırnak’ın Cizre ilçesi’nde bulunan Merkez Anadolu Lisesi’nin müdür yardımcısı B.E nün onlarca öğrenciye cinsel içerikli mesajlar gönderdiği ve bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu açığa çıkmıştır.

Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından öğrencilerini taciz eden B.E. hakkında başlatılan soruşturmada dosyaya getirilen “gizlilik” kararı nedeniyle avukatlar ve kamuoyu soruşturmanın hangi aşamada olduğu hakkında bir bilgi edinememiştir.
Bahsi geçen müdür yardımcısı B.E. için Bakanlığınız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında görevlendirilen müfettişlerin mağdur öğrencilerin ifadelerine başvurup, hazırladıkları raporla B.E, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup 1 yıl kademe dondurma cezası uygun görülmüştür.

Aradan geçen bir yılın sonunda öğrencilerine mesajlar atarak taciz eden ve cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısı, Şanlıurfa’da bir okula atanarak göreve dönmüştür.

Öğrencilerin beyanı ve elektronik deliller göz önünde bulundurularak Bakanlığınız tarafından açığa alınmış bir cinsel istismar şüphelisinin Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma dosyasının herhangi bir karara bağlanmadan tekrar göreve gelmesini bakanlığınızın itibarı ile öğrencilerin can ve mal güvenliği açısından ciddi düzeyde kaygı verici bulmaktayız.

Bakanlığınızın bu konuda hassas ve şeffaf bir süreç işletmekle sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu Bağlamda;
Bakanlığınızın cinsel istismar iddialarının ardından taciz olayının yaşandığı Cizre de bulunan liseye ne kadar bir sürede müfettiş göndermiştir?

Bakanlığınızın açılan dosyanın akıbetine göre bir karar alması gerekirken, açığa almanın yanında kıdem durdurma cezasını geri dönüş adına peşin hüküm olarak mı vermiştir?

Bakanlığınız bahsi geçen müdür yardımcısının daha önce görev yaptığı okullarda bir soruşturma açmış mıdır? Şüphelinin daha önceden bir disiplin suçu mevcut mudur?

Bakanlığınız hangi eğitim teorisine dayanarak açığa alınmış bir cinsel istismar şüphelisini tekrardan görevlendirmiştir?

Bakanlığınız cinsel istismar şüphelisinin Şanlıurfa da aynı tutum ve davranışları sergilemeyeceği kanısına mı varmıştır? Bakanlığınızın böyle bir kanısı mevcutsa kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Bakanlığınız kurumlarında çocuk istismarını önlemek için bir çalışma planlanıyor mu?

Yorum Gönder

0 Yorumlar