Bir haftalık serüven mutlu sonla bitti


Bozova’nın Yaylak Mahallesinde tahliye kanalına düşen kedi 1 haftalık kurtarma operasyonun sonucunda mutlu sona ulaştı.

Bir hafta önce Yaylak Mahallesinde tahliye kanalına düşen sokak kedisi vatandaşlar tarafından defalarca kurtarılmaya çalışıldı. Ancak sokak kedisinin ürkek olması nedeniyle her seferinde kurtarma çalışmaları başarısız oldu. Mahalle halkı kedinin aç kalmaması için her gün kanalın içine yiyecek atarak kedinin hayata tutunmasına sebep oldu.

Mahallelinin kurtarma çalışmaları yetersiz kalınca bu sefer devreye itfaiye ekipleri girdi. Ancak kedi kanalda itfaiye erini görünce yine kaçtı. İtfaiye ekipleri kaçan kedinin geri dönmemesi üzerine hizmet alanına geri dönmek zorunda kaldı.

Son olarak Perşembe günü mahalle esnaflarından Kuyumcu esnafı Mustafa Aslan ve oto kaportacı esnafı İsa Bey, kediyi kanaldan çıkarmak için 3 defa kanala girerek kurtarma operasyonu düzenledi. Her seferinde esnaftan kaçan kedi son kurtarma operasyonunda tahliye kanalının duvarları arasına sıkışınca kurtarma operasyonu başarıyla sonuçlandı.

Yaylak esnafı kediyi sıkıştığı duvardan çıkardıktan sonra çuval yardımı ile kanaldan çıkarmayı başardı. Esnaf daha sonra kediyi doğal yaşam alanına bırakarak kedinin özgür olmasını sağladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar