Çarmelik’e giden yol tehlike saçıyor


 
Kış mevsimini başlamasıyla etkili olan yağışlar, birçok yolun asfaltını yerinden kaldırdı. Özellikle kırsal bölgelerdeki yolların çoğu çamurdan geçilemezken, asfaltlı olan yollarda ise derin çukurlar oluştu. Birçok yolun yağışa dayanamayarak bozulmasına rağmen bölgede çalışmanın yapılmaması vatandaşlar tarafından da büyük tepkilere neden oldu.

En büyük tarım müzesi yolu geçilemez oldu
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunan tarihi Çarmelik Kervansarayı’nın tarım müzesine dönüştürülmesi turizmde de dikkatleri bu bölgeye çekti. Turizm hedefini büyüten Şanlıurfa’ya gelen turistlerin birçoğu yapılan tarım müzesini de ziyaret etti. Ancak tarım müzesi yolunun geldiği durum kente yakışmayan görüntüler bırakırken, turizme de gereken önemin verilmediğini gösterdi.
En işlek yollardan biri olan Büyükhan Mahallesi ile Överler Mahallesi arasındaki bağlantı sağlayan ve tarım müzesine gitmek için sıkça kullanılan yol etkili olan yağışa dayanamayarak adeta köstebek yuvasına dönüştü. Öyle ki derin çukurların oluştuğu ve yapılan yamaların kalktığı yol araçların hasar görmesine neden olurken, kazalara da davetiye çıkarıyor. Söz konusu yolda bulunan menfezler de harabe olmuş durumda.


Tarım müzesine gidilen yolun büyük oranda bozulmasına ve burada çalışmaların yapılmamasına vatandaşlardan da tepki geldi. Vatandaşlar yetkililerin bu bölgede bir an önce çalışmaları başlatarak yolun düzenlenmesini istiyor.

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar