Çatak tesislerini 6 yıldır istiyoruz

HDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bahri Yıldırım Çatak tesislerinin neden Bozova'ya tahsis edilmediğini sordu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Karaköprü ilçesi Aşık Mahallesi’nde bulunan 971 numaralı parselin tamamen taşlık vasıflı alanda, Güneş Enerji Sistemleri (GES) kurulmak üzere 25 yıllığına Karaköprü Belediyesi’ne tahsisi talep edildi. Ancak Bozova için 6 yıldır tahsisi istenilen Çatak tesisleri için herhangi bir karşılık verilmedi.

HDP Bozova encümeni Bahri Yıldırım, "GES için Karaköprü Belediyesi’ne tahsis edilecek alan Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Şanlıurfa’daki bütün ilçelerin ekonomik sıkıntıları var. Bu alanı Karaköprü Belediyesi’ne vermeyi planlıyoruz. Ancak Bozova’da yaklaşık 6 yıldır sürekli gündeme getirdiğimiz, Büyükşehir Belediyesinin elinde bulunan Çatak Tesislerinin Bozova’ya tahsisini istememize rağmen halen bu talebimiz karşılık bulmadı. Bu turistik tesis Bozova’nın kalkınmasını sağlayacak bir tesistir. Eğer Karaköprü ilçesine bu toleransı tanıyorsak, bütün ilçelere de tanımak zorundayız."

Yorum Gönder

0 Yorumlar