Depremde son durum, 20 vefat yüzlerce yaralı

24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında bölgede, büyüklüğü 4’ün üzerinde 11 adet deprem meydana gelirken, toplam artçı deprem sayısı 184 olarak gerçekleşti.

Depremin merkez ili olan Elazığ’ın yanında Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da da hissedilen depremde, 20 vatandaşımız hayatını kaybederken, 922 vatandaşımız ise yaralanarak hastaneye başvurdu.
DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

Yapılan incelemelerde Elazığ merkez ile Maden ve Sivrice ilçelerinde yıkılan binaların olduğu tespit edilmiştir. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Elazığ’da tüm yurtlarda kalanlar spor salonlarına alınmaktadır. Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman illerinin kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetleri tamamlanmış ve durumun normale döndüğü öğrenilmiştir.

Elazığ havaalanı çalışır durumdadır. Haberleşme şebekesinde kısa süreli kesinti meydana gelmiş, yaşanan sorun kısa sürede sorun giderilmiştir. Elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bölgeye giden trenler en yakın istasyonlara çektirilmiştir.

AFAD KOORDİNASYONUNDA TÜM TÜRKİYE TEYAKKUZ HALİNDE

Deprem sonrasında tüm AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir.

Planlanan hava nakliyesi çalışmaları çerçevesinde;

2 AFAD Başkanlık personeli, 14 Ankara AFAD İl Müdürlüğü personeli, 5 UMKE ve 18 itfaiye personeli Etimesgut Havaalanı’ndan Genelkurmay Başkanlığı’na ait uçak ile Elazığ’a ulaşmıştır.
1 AFAD Başkanlık personeli, 21 İstanbul AFAD personeli, 1 DHMİ personeli, 10 Sakarya AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 2 İHH personeli ile 2 kurtarma aracı ekipmanları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a ulaşmıştır.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 2. uçak ile ise 8 Kocaeli AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 13 İHH personeli, 2 itfaiye personeli, 2 araç ile 2 arama köpeği ve 1 aracı ekipmanları ile Elazığ’a ulaşmıştır.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 3. Uçak ise 53 personel (İstanbul, Bursa, Kocaeli) ve 3 kurtarma aracı ekipmanları ile Elazığ’a sevk edilmiştir.

1.097 ARAMA KURTARMA PERSONELİ
BÖLGEYE ULAŞTI

39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1.097 arama kurtarma personeli ve 219 araç bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara destek amacıyla 15 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar