Akaryakıt hırsızlığında 14 kişi tutuklandı

Şanlıurfa Güvenlik güçleri, petrol boru hattından akaryakıt hırsızlığı yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 16 kişiden 14’ü tutuklanırken 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor..

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,“Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülmekte olan örgütlü olarak işlenen Petrol Boru Hattından Hırsızlık soruşturması kapsamında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, (3) aylık yapılan teknik/fiziki takip ve çalışmalar neticesinde;

Örgütlü bir şekilde BOTAŞ Petrol Boru Hattından Hırsızlık suçunu işleyen suç örgütüne 23 Ocak 2020 tarihinde icra edilen operasyonlarda, toplam (16) şüpheli yakalanmış, bu şüphelilerden (14)’ü tutuklanmış, (1) şüpheli adli kontrol ile serbest bırakılmış ve (1) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Bu kapsamda; Siverek ilçesi mülki sınırları içerisinde geçmekte olan, BOTAŞ Petrol Boru Hattından Hırsızlık suçunu işleyen (7) şüpheli suçüstü olarak yakalanmış, olay yerinde yapılan incelemede; (1) kamyon ve üzerinde bulunan depoda (10) ton ham petrol, boru hattına takılı (1) adet vana ve vana ile kamyonun kasasında bulunan depoya takılı (30) metre uzunluğunda hortum ele geçirilmiştir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, her SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.”denildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar