Saadet Partisi de zamma itiraz etti

Şanlıurfa’da 1 TL olan ekmek fiyatına 25 kuruş zam gelmesi tepki çekmeye devam ediyor. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı da ekmek zammının geri alınması için Valiliğe itiraz dilekçesi verdi.




Geçtiğimiz hafta 1 TL olan ekmeğe 25 kuruşluk zam yapıldı. Ekmek zammına vatandaşlardan tepki gelmesi üzerine Viranşehir Belediyesi, Ceylanpınar Belediyesi ve Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından zammın geri alınması için itiraz dilekçesi verildi.

Şanlıurfa Valiliğine zam ile ilgili dilekçe sunan Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Fırıncılar Odası Başkanlığının 200 gram ekmek 1 TL’ye satılmakta iken aldıkları kararla aynı gramda olan ekmeğe yüzde 25 zam yapılmasını kabul etmiyoruz. Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşların ekonomik durumları, alım gücü ve hiçbir gerekçeye dayanmayan bir gecede alınan kararla ekmek fiyatlarının yükseltilmesine itiraz ediyoruz. Yapılan ekmek zammı ile 5 TL karşılığında 5 ekmek alan bir tüketici vatandaş olarak bu zam ile sofrasına 5 ekmek yerine 4 ekmek indirmek zorunda kalacaktır. Şanlıurfa halkının sofrasından alınan bir ekmeğin, yerine konulmasını saygılarımızla talep eder itirazlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar