‘Şehir Hastanesi 2023’den önce bitirilecek’

Yıllardır dile getirilen ancak halen çalışması başlatılmayan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yapılmazken, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı neden açıklama yapılmadığını belirtti. İl Başkanı Yıldız, hastane ile ilgili yüklenici firma ile görüşmelerin devam ettiğini, bununla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa’ya gelerek açıklamayı yapmasını beklediklerini vurguladı.





Şanlıurfa’nın sağlık sorunları sürekli gündemde tazeliğini korurken, yıllardır yapılması beklenen şehir hastanesinde herhangi bir çalışmanın yapılmaması da sürekli gündemde yer alan konular arasında. Şehir hastanesinin yapımının iptal edildiği gibi söylentilerin de zaman zaman gündeme gelmesine rağmen halen net bir açıklama yapılmadı.

‘Şehir hastanesi 2023’ten önce bitirilecek’
Sürekli dile getirilen ancak bir türlü çalışmalara başlanmayan ve bu nedenle eleştirilere konu olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi veren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yıldız, “Biz göreve geldiğimizde bıkmadan, usanmadan ilimizle ilgili her talebimizi istemekten çekinmeyeceğimizi belirtmiştik. Bununla ilgili her kapıyı çalacağımızı bilmenizi istiyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, bu süreçte Şanlıurfa’nın sağlık durumu ve şehir hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan deprem nedeniyle yoğunluk söz konusu olduğundan bu ziyaret de ertelenmiş oldu. Önümüzdeki toplantımızda yine Sağlık Bakanımız ile sağlayacağımız görüşmede sağlık sorunları ve şehir hastanesi ile ilgili net bilgileri kendilerinin açıklamasını isteyeceğiz. Bize iletilen bilgilendirmelere göre ilgili firma ile ilgili sıkıntılar yaşanmakta, bu nedenle yapılacak olan görüşmeler sonucu ya firma ile devam edilecek ya da sözleşme feshedilerek kamuoyu kaynaklarıyla bu hastanemiz mutlaka yapılacak. 2023 yılından önce Şanlıurfa Şehir Hastanesinin bitirileceği belirtilmiş durumda. Biz de bunun takipçisi olacağız. Ayrıca Milletvekillerimizle birlikte yaptığımız görüşme neticesinde doktor atamaları ile ilgili talepte bulunmuştuk. Bu talebimiz de değerlendirilerek en kısa zamanda Şanlıurfa’ya personel atamasının yapılmasının belirtilmesi dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar