Başkan Almas uyardı! Bu topraklar hepimizin

Şanlıurfa’da toprağın emeğine saygı duyulmaması yine istenmeyen görüntüler bıraktı. Toprağı korumayan çiftçiler, zarar veren atıklarını çevreye atmaya devam ederken, bu durum ise tepki çekti.





Şanlıurfa, verimli tarım arazileri bakımından üçüncü sırada bulunurken, bu toprakların çoğu zaman korunmaması verimliliğin de düşmesine neden oluyor. Sürekli toprağa zarar veren atıkların çevreye bırakılmaması konusunda uyarılar yapılmasına rağmen bu uyarılar bir türlü dikkate alınmıyor. Öyle ki kırsal mahallelerde birçok alanda tarım arazileri yığılan çöplerden zarar görüyor.

Toprağın emeği görmezden geliniyor
Bakım yapılan ve temiz tutulan toprağın verimi artarken, çoğu kez toprağın emeği görmezden geliniyor. Toprağın düzenli korunmaması ve atıkların toprak üzerinde yığılmasına sebep olması ise zamanla alınan verimi düşürüyor.

İlaç kaplarıyla oluşan çöpler
Şanlıurfa’da çiftçiler tarafından tarım arazileri çoğu kez korunmazken, özellikle ilaçlama dönemlerinde birçok bölgede çöp yığınları oluşuyor. İlaçlama yapan çiftçiler, plastik kutu atıklarını çöp konteynırlarına değil, çevreye atıyor. Bu durum ise yer yer çöp yığınların oluşmasına neden oluyor.

“Bu topraklar geleceğimizdir”
Tarımsal arazilerin korunmamasına tepki gösteren Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Bu topraklar bizim, bu topraklar gelecek nesillerimizin. Saygıdeğer emektar çiftçilerimiz, ekim, gübreleme, ilaçlama işlerinin başladığı bu günlerde gübre çuvalları, ilaç ve tohum ambalajlarını çevreye atmadan, uygun olan imha yöntemini seçiniz. Topraklarımız geleceğimizdir. Biz temiz olalım, çevremiz temiz olsun, toprağımız temiz kalsın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar