Urfalı Gazeteci farkındalık oluşturdu

Urfa Haber köşe yazarı Ekrem Arpak önceki akşam İstanbul’da Corona virüsü nedeni ile testinin pozitif çıktığını ve karantinaya alındığını yazıp “Üzgünüm Ölüyorum” dedi.



Urfa Haber köşe yazarı Ekrem Arpak uzun süre Şanlıurfa’da yazdığı kitap nedeni ile kaldıktan sonra, önceki akşam İstanbul’a döndü.

İşte Arpak’ın o yazısı:

ÜZGÜNÜM ÖLÜYORUM!

Merhaba Sevgili Çocuklarım!

Merhaba sevdiğim, ömrümün yarısından fazlasında kahrımı çeken eşim, arkadaşım, sırdaşım;

Merhaba ailem, memleket;

Merhaba arkadaşlarım, dostlarım, ülkem;

Dün gece saat 22:10 uçağı ile Şanlıurfa GAP Havaalanından İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına indim. Gece 24.00 gibi evime vardığımda zaten üzerimde garip bir ağırlık vardı ve vücut ateşim yükseliyor, nefes alışlarım giderek düzensiz halde beni yoruyordu.

Önce kabullenmek zor geldi ama burnumda tütseler de evlatlarımı görmeden Kartal Devlet Hastanesine gittim gözyaşları içinde.
Sadece hıçkırıklar içinde eşime “İstanbul’a indim canım. Bu son telefonum olabilir! Helal et desem de ödeyemeyeceğim hakkını biliyorum. Seni, çocuklarımı çok seviyorum. Evlatlarımı sana, seni de Allah’a emanet ediyorum” diyebildim telefon görüşmemizde. Eşimin ve kızlarımın feryat ve çığlıklarını daha çok duymamak ve ola ki ölürsem en azından onları güzel hatırlamak için telefonu kapattım.

Şimdi bu satırları, dört bir yanımda nefessiz kalmış, çoğu umutsuz ve an be an hayatını kaybeden virüs kurbanlarının karantina alındığı korkunç hastane odasından yazıyorum!

Kaynak: Urfahaber.com

"Evdeyim; ailem, eşim ile gayet huzurlu ve sağlıklıyım..."

FARKINDA OLMAK!

Her ne kadar farkında olmasak ta, ''Ölüm var ölüm!''

Küresel bir tehlike halini alan Corona Virüsü sayesinde bir kez daha HAYATLA, KENDİMİZ ile yüzleşmek; dönüp neler yaptıklarımızı sorgulamak gerektiğine inandım.

Hayat, birbirimize kızacak, küsecek, kavga edecek kadar uzun değil ve hayat; yaşayamadıkları mızın tek anını bile telafi etme şansı vermez adama...

Kalp kırmaya, sevdiklerimizden küs kalmaya yetecek kadar uzun değil ömür dediğimiz...

Hiç ölmeyecek gibi içimizde büyüttüğümüz bunca hırs neden?

Sevgili Dostlar; ölüm dediğiniz kaçınılmaz gerçek sadece Corona ile çalmayacak kapımızı. İşte bu vesile ile kaleme aldım son yazımı.

Gün içerisinde trafik kazalarından tutunda doğal felaketlere, diğer ağır hastalıklara, kavgalara kadar her bizi ölümün kucağına itecek yüzlerce şey varken hiç ölmeyecek gibi yaşamak ne garip değil mi?

Bu makale ile hepinize aslında ne kadar değerli olduğunuzu, sağlığınızın çok önemli olduğunu hatırlatmak ve kendinize, sevdiklerinize dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmak istedim.

Öyle ya; belki böyle bir mektubu yazacak zamanımız bile olmayacak!

Birbirimizi aramak, barışmak, sevdiklerimize sarılmak, hal hatır sormak için zamanımız var iken neden hala bekliyoruz demek için karaladım.

Ve lütfen şu Corona illetini hafife almayın demek için.

Farkındalık yaratmak için kaleme aldım ve görüyorum ki; mesaj yerini bulmuştur.

Zamanınız varken ve sağlığınız yerinde iken sevdiklerinizi arayın. Küs olduklarınız varsa barışın ama en önemlisi kendi ve sevdiklerinizin sağlığına dikkat edin: Çünkü siz değerlisiniz...

Evdeyim; ailem, eşim ile gayet huzurlu ve sağlıklıyım...

Sağlık, huzur, başarı, barış dolu aydınlık yarınlarda hep beraber güzel günler görmek dileği ile hepinizi muhabbetle, sevgi ile selamlıyorum.

Ekrem ARPAK

Yorum Gönder

0 Yorumlar